Obert el termini d'inscripció al cens electoral per a persones estrangeres

Dilluns, 12 de desembre de 2022 a les 14:40

És imprescindible que les persones estrangeres s'hi donin d'alta per poder exercir el dret de vot.

El 28 de maig de 2023 se celebraran eleccions municipals i les persones estrangeres que hi vulguin votar s'han d'inscriure al cens electoral.
Aquest tràmit es pot fer a través del web de l'Institut Nacional d'Estadística clicant o tocant aquí o a l'enllaç adjunt i també a través de l'OAC de l'Ajuntament, presentant l'imprès de Declaració formal (model DFA) que podeu descarregar-vos clicant o tocant aquí o a l'enllaç adjunt.

El termini per poder presentar la sol·licitud d'alta al cens varia en funció de la nacionalitat de la persona en qüestió:

  • Persones amb nacionalitat de països de fora de la UE: fins el 15 de gener de 2023
  • Persones amb nacionalitat de països de la UE: fins el 30 de gener de 2023

La relació de països amb acords en vigor són: Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea del Sud, Xile, Equador, Islàndia, Noruega, Paraguai, Perú, Regne Unit, Trinitat i Tobago i Nova Zelanda.

El tràmit també es pot dur a terme al Servei Integral d’Atenció a la Ciutadania (SIAC), ubicat al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, 105-113, de Sant Vicenç dels Horts.

D'altra banda, les persones amb nacionalitat espanyola poden consultar la seva inscripció al cens electoral clicant o tocant aquí o a l'enllaç adjunt, i fer, si cal, les esmenes que considerin oportunes. 

Model de persones amb nacionalitat de països de fora de la UE (Model CERE.N-1)

Model de reclamació per si els electors, un cop consultat el cens, volen fer esmenes a la seva inscripció (Model REC14-1).

Darrera actualització: 10.01.2023 | 15:07