22M: Celebrem el Dia Mundial de l’Aigua

Divendres, 22 de març de 2024 a les 00:00

Sota el lema “Aigua per la Pau” commemorem la jornada marcada enguany per la situació d’emergència per sequera.

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics. L'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 22 de març de 1993 com el primer Dia Mundial de l'Aigua, després que la seva celebració s'aprovés a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament (CNUMAD) l'any 1992.

El lema d’enguany parteix de la premissa que l’aigua pot crear pau o desencadenar conflictes quan les persones tenen accés desigual o nul i es produeixen tensions entre comunitats i països. A mesura que augmenten els impactes del canvi climàtic i creix la població, existeix la necessitat entre els països d‘unir-se per protegir i conservar el nostre recurs més preuat, que a més és un dret humà, intrínsec a tots els aspectes de la vida.

La salut pública i la prosperitat, els sistemes alimentaris i energètics, la productivitat econòmica i la integritat ambiental depenen del bon funcionament i la gestió equitativa del cicle de l’aigua.

Amb la situació de sequera que estem patint, us recordem la necessitat de sumar esforços entre tots i totes per garantir l’aigua. Dins la nostra activitat diària portem a terme moltes accions i hàbits que requereixen l’ús i el consum d’aigua. Per a tots nosaltres, tenir aigua és un fet inqüestionable. A continuació us proposem consells per estalviar aigua a casa.


 

Darrera actualització: 21.03.2024 | 11:44