28M: Decidim el futur ajuntament dels pròxims quatre anys

Dimecres, 24 de maig de 2023 a les 12:00

Un total de 7.132 electors de Cervelló estan convocats diumenge vinent  per votar la persona que ocuparà l’alcaldia el mandat vinent.

Les xifres representen un increment de 211 persones respecte a les darreres eleccions celebrades en el municipi, les autonòmiques de l’any 2021. En aquesta ocasió, podran votar per primera vegada un total de 238 nous electors, agafant com a referència dels passades eleccions del 2021, és a dir els nascuts des del 15 de febrer del 2003 fins al 28 de maig del 2005.

Al municipi s’habiliten tres col·legis electorals que es divideixen per districtes i seccions i segons on la persona estigui empadronada li correspondrà votar en un lloc o en un altre. Els tres col·legis electorals del municipi son el Centre Cívic l'Ateneu, el gimnàs de l’Escola Nova i el Pavelló Xavier Ballber, que obriran de 9 a 20 hores. Cada col·legi abasta les següents zones:

  • Centre Cívic l’Ateneu: part del nucli urbà (vorera de la Biblioteca des de l’avinguda Catalunya, carrer Major, Joaquim Mensa i Raval Bassons)
  • Gimnàs Escola Nova: Puigmontmany, Costa de la Perdiu, Can Roig, Granja Gracia, Torre Vileta i Ciutat de Remei.
  • Pavelló Xavier Ballber: part del nucli urbà (vorera del pavelló des de l’avinguda Catalunya, carrer Major, Joaquim Mensa i Raval Bassons), Can Paulet, Sector Grau, Santa Rosa, el Mirador, Interclub, les Rovires, Can Castany, Mas de Can Pi i Can Guitart Vell.

Es tracta dels mateixos col·legis electorals que es van posar en marxa en les darreres eleccions al Parlament de l’any 2021 que van estar marcades pel protocol de la pandèmia amb mesures especials de seguretat i higiene. El col·legi electoral que li pertoca a cada votant es pot consultar a la targeta censal que s’envia per correu postal al domicili.

També es pot dipositar el vot per correu fins demà 25 de maig si s’ha fet la sol·licitud prèviament abans del 18 de maig, ja que s’ha ampliat el termini un dia més.

Al municipi  es presenten un total de 6 candidatures: Cervelló de primera-Esquerra Republicana-Acord Municipal (amb el candidat Josep Ramon Mut), M’estimo Cervelló-Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (encapçalat per l’actual alcalde, José Ignacio Aparicio), Cervelló en Comú Podem-Confluència (liderat per José Luis Garcia), Junts per Cervelló-Compromís Municipal (amb Jordi Ficapal al capdavant), Sempre per Cervelló (capitanejat per Juan Noguera) i VOX (amb Juan Antonio García-Melgares com alcaldable).

Darrera actualització: 24.05.2023 | 13:12