Cap foc al bosc

Dimarts, 30 de juny de 2015 a les 00:00

A Cervelló, com arreu, és responsabilitat de tots seguir aquestes mesures per prevenir qualsevol foc al bosc.

L'estiu és època de prevenció i risc elevat d'incendis, més si les temperatures són elevades i la superfície boscosa no s'ha remullat el suficient.

Cervelló, amb més de 14 kms de bosc, no és una excepció, per això és tan important ser conscients i tenir cura d'una sèrie consells per a tal d'evitar mals majors. La prevenció, com sempre, és el més important, per exemple si aneu al bosc:

 • Recolliu la brossa en una bossa i llanceu-la a les escombraries. Mantenir nets els boscos és bàsic. No deixeu mai al bosc ampolles o objectes de vidre.
   
 • Apagueu bé llumins i les cigarretes i no les llenceu mai a terra o per la finestra del cotxe.
   
 • Enceneu foc només en llocs autoritzats i condicionats per fer-ho, després tingueu cura que quedi ben apagat sense possibilitat de revifar. No es pot fer foc, cremar matolls ni fer barbacoes al bosc ni voltants.
   
 • No feu servir utensilis que puguin despendre espurnes, ni enceneu petards vora el bosc.
   
 • Si es viu en una casa, netejar la teulada de fulles seques, branques i altra matèria orgànica. És adient també, tenir una mànega de reg flexible i prou llarga per envoltar la casa, i emmagatzemar els combustibles (bombones de butà, contenidors de gasoil, etc.) en recintes ventilats i protegits. Evitar les tanques de bruc sec: són molt inflamables i prioritzar la vegetació que es manté verda i els arbres amb fusta d'alta densitat (boix, heura, alzina, roure, olivera) també són factors a tenir en compte.
   
 • Pel que fa a la utilització de barbacoes, es pot fer, però només si són d'obra, amb mataguspires i envoltades per una franja de terreny sense vegetació.

És prohibit fer cap mena de foc del 15 de març al 15 doctubre. Si heu de cremar restes vegetals o fer cap altra activitat amb foc, podeu demanar una autorització a lAjuntament.

El Pla “Cap Foc al Bosc”, dins l’Infocat  de la Generalitat de Catalunya  recull tots els riscos que afecten les zones boscoses i totes les mesures per prevenir, detectar i actuar en cas d’incendi forestal i es coordina amb el Pla d’Emergències, amb tots els cossos de seguretats implicats i del municipi corresponent. En el cas de la nostra vila, amb Policia Local i l’Associació de Defensa Forestal (ADF).  A més Cervelló està adherit a la xarxa Rescat per a una major eficàcia en la coordinació d’emergències, actualment, es troba activada.

Cervelló compta amb dues dotacions d’ADF i un cos d’Agents de Protecció Civil preparada per a la cura, prevenció i seguiment de l’estat dels boscos. En aquesta època, és quan la seva feina és més visible.

En cas que observeu un incendi forestal o una columna de fum, és important avisar el més aviat possible algun dels serveis d'emergència més pròxims, com Agents Rurals, Bombers, Mossos d'Esquadra o Protecció Civil. A Cervelló el telèfon de contacte és el: 93 660 27 00, Policia Local.


Per a més informació podeu trucar al 112 (Informació de la Generalitat) o clicar l'enllaç.

Darrera actualització: 13.03.2017 | 12:22