Ajornat l’inici del període de sancions de la ZBE

Dimarts, 17 de març de 2020 a les 13:30

L'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i els altres municipis metropolitans implicats ajornen l'entrada en vigor del règim sancionador de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) Rondes de Barcelona, davant la crisi del coronavirus.

Una vegada s'acabi l'estat d'alarma, les administracions implicades  que integren la ZBE Rondes BCN determinaran una nova data d'entrada en vigor de les multes, prevista inicialment per l'1 d'abril de 2020.

Davant l'evolució de la Covid-19 i l'estat d'alarma actual, l'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i els altres quatre municipis metropolitans implicats (Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) han determinat ajornar l'entrada en vigor del règim sancionador de la ZBE Rondes de Barcelona fins a nova data. 

Fins a nou avís, les administracions han decidit que la ZBE Rondes BCN queda vigent com ha estat aquests darrers tres mesos del 2020: activa (de dilluns a divendres laborables de 7 a 20 h), però sense multes. Per fer-ho efectiu, els cinc municipis metropolitans implicats estan preparant els corresponents decrets d'alcaldia, que es preveu que estiguin signats entre avui i demà dimecres.

D’altra banda, el servei d’atenció telefònica de la ZBE 930 333 555 ha quedat suspès des d’avui i fins a nou avís. La sol·licitud de registre de la ZBE es pot continuar fent de forma telemàtica a través de la web https://zberegistre.ambmobilitat.cat/  però l’AMB informa que la resolució pot trigar més temps de l’habitual.

Una vegada s'acabi l'estat d'alarma, les administracions implicades analitzaran la situació i determinaran una nova data d'entrada en vigor del règim sancionador de la ZBE Rondes BCN.

La mesura s'ha pres de manera consensuada per no afectar la mobilitat de les persones en la situació excepcional actual. L'AMB recorda que la mobilitat dels vehicles privats ha de ser la mínima imprescindible aquests dies, segons les indicacions del Reial decret 463/2020, excepte per a aquelles tasques i necessitats bàsiques. 

Més informació sobre la ZBE a https://www.zbe.barcelona.

 

Darrera actualització: 17.03.2020 | 13:37