Ampliació del servei per a les víctimes de Trànsit

Dimecres, 3 de novembre de 2021 a les 12:30

El Servei d’informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit amplia el període d’atenció a les víctimes i les seves famílies.

Per tal de donar resposta a la situació de gran vulnerabilitat i desorientació en què es troben les víctimes dels accidents de trànsit, es va crear el Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT), adscrit al Servei Català de Trànsit, l’any 2012. Des del passat mes de juny, el servei es posa en contacte amb les víctimes per oferir el suport necessari ampliant el període d’atenció durant tot un any.

Es tracta d’un servei d'ajuda que ofereix orientació i informació a les víctimes i persones afectades per un sinistre de trànsit, amb la corresponent derivació als recursos pertinents. Ofereix a les víctimes i familiars d'un accident un servei d'ajuda, orientació i informació perquè puguin fer els tràmits necessaris i conèixer els recursos existents. Per rebre informació més especialitzada sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i fer tràmits més específics, es deriva als recursos existents.

El SIAVT ofereix, amb un equip de psicòlegs especialitzats, suport i atenció psicològica en la recuperació personal i social davant d’un sinistre de trànsit, tant per mitjans telefònics com presencials.

L'equip de professionals del SIAVT dona atenció a les víctimes i persones afectades per un sinistre de trànsit a través del telèfon 900 100 268 o a través d’internet. L'horari d'atenció telefònica és de 9 h a 20 h els 365 dies de l’any.

El SIAVT també ofereix assessorament mitjançant una visita presencial amb els seus psicòlegs, que es pot sol·licitar per telèfon o internet.

Podeu tenir més informació del servei clicant en el web del Servei Català de Trànsit.

Darrera actualització: 03.11.2021 | 13:26