Canvis en els col·legis electorals per al 14F

Dimecres, 3 de febrer de 2021 a les 09:00

L’Ajuntament de Cervelló habilitarà nous col·legis electorals en el municipi per garantir el dret de vot i la seguretat de la ciutadania en els comicis del pròxim 14 de febrer.

El consistori treballa en la preparació dels locals per adequar-los als protocols de seguretat, que inclouen el canvi d’alguns dels centres habituals i l’adequació de nous locals. L’Oficina del Cens Electoral ha aprovat els canvis proposats en alguns dels col·legis tradicionals perquè els espais no permeten el manteniment obligatori de la distància de seguretat o no hi compten amb els accessos corresponents, com és el cas de les seus de l’Escola Santa Maria i del Club Esportiu Can Rafel, que no compleixen amb les directrius marcades per la Generalitat. D’aquesta manera es protegirà tant a les persones que formen part de les meses com a aquelles que es desplacin a votar presencialment.

Al municipi hi haurà tres locals electorals: el Centre Cívic l’Ateneu, el Pavelló municipal Xavier Ballber i el gimnàs de l’Escola Nova.

Les persones que en anteriors eleccions votaven en la secció 1 del Centre Cívic l’Ateneu continuaran sense canvis però qui ho feia a la secció 2 haurà de votar en el Pavelló. Els electors que votaven al Club esportiu Can Rafel hauran de desplaçar-se fins a l’Escola Nova. I els que ho feien a la secció 4 en l’Escola Santa Maria votaran al Pavelló, mentre que els de la secció 5 ho faran a l’Escola Nova.

La secció 1 correspon als veïns que viuen a la banda riera del nucli urbà des de la carretera N-340 i voten a l’Ateneu. La secció 2 són la resta de veïns del nucli urbà (banda muntanya des de la carretera) i les urbanitzacions de Can Paulet i les Rovires, que votaran en el Pavelló. La secció 3 agafa els residents a Puigmontmany, Costa de la Perdiu i Can Roig, i hauran d’anar al gimnàs de l’Escola Nova. Els veïns de les urbanitzacions Santa Rosa, el Mirador, Inter-club, Mas de Can Pi, Can Castany i Can Guitart Vell configuren la secció 4 i voten al Pavelló. Per últim, els electors de Ciutat del Remei, Torre Vileta i Granja Garcia són la secció 5 i votaran al gimnàs de l’Escola Nova

Pel que fa a les mesures sanitàries, serà obligatori l’ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic, caldrà respectar la distància d’1,5 metres de seguretat i es controlarà la temperatura corporal a l’entrada dels col·legis. Tots els espais permetran un aforament de baixa densitat, seran sempre espais amb una ventilació constant i adequada i els punts d’accés i sortida seran independents. A més, els membres de les meses no tocaran en cap moment la documentació identificativa ni els sobres amb els vots.  A cada centre hi haurà un responsable de seguretat sanitària que vetllarà pel compliment de la normativa i tindrà capacitat per resoldre els dubtes que puguin sorgir en matèria de prevenció.

També es recomana que es porti el vot preparat de casa i s’estableixen franges horàries específiques: de 9 a 12 per a col·lectius de risc, de 19 a 20 hores per als col·lectius de persones en quarantena (contagiats, contactes estrets i sospitosos) i de 12 a 19 per a la resta de votants.

Darrera actualització: 03.02.2021 | 14:42