Cens electoral dels estrangers per les Eleccions Europees

Divendres, 17 de novembre de 2023 a les 15:15

S’inicien els treballs per formar el cens electoral de nacionals de UE residents a Espanya amb motiu de les Eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny de 2024.

La Delegació de l’Oficina del Cens Electoral de Barcelona (OCE ha comunicat a tots el ajuntaments que en aquestes eleccions poden votar els ciutadans de la Unió Europea, no espanyols, residents a Espanya, si estan inclosos en el cens electoral vigent i son majors d’edat el dia de la votació. Per fer-ho han de manifestar prèviament la seva intenció de votar en Espanya i cal la seva inclusió prèvia en el padró municipal. Aquesta declaració formal de manifestació de voluntat de vot a Espanya pot realitzar-se  per internet, correu postal o personalment a l’Ajuntament:

  1. Per internet: accedint al tràmit de la Seu Electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística mitjançant el sistema cl@ve.
  2. A l’Ajuntament: complimentant l’imprès de declaració formal
  3. Per carta: l’OCE ha enviat una comunicació a la ciutadania de la UE resident a Espanya, que inclou una clau de tramitació telemàtica, que s’ha de retornar per internet o per correu postal.

Les altes en el padró i les declaracions formals s’han de presentar com a molt tard el 30 de gener de 2024. La intenció de vot té caràcter permanent, per la qual cosa si la persona interessada ja ho ha fet anteriorment no cal que ho torni a manifestar.

Darrera actualització: 17.11.2023 | 15:22