Cervelló mostra el seu patrimoni cultural

Dimarts, 8 d'octubre de 2019 a les 10:30

Cervelló se suma a les Jornades Europees de Patrimoni organitzades per la Generalitat de Catalunya el cap de setmana vinent en centenars de municipis catalans.

El municipi participa amb l’organització d’una visita guiada a les Caves Rondel diumenge vinent, 13 d’octubre, al matí, gràcies a la col·laboració del Grup de Recerca i de Gaudim Cervelló. Segons els organitzadors, la visita consistirà en l'explicació de les característiques arquitectòniques de les caves i del funcionament de la indústria del cava a Cervelló fins al seu tancament

Un any més, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural. Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis Catalunya, de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Institut Ramon Muntaner i en l’edició d’enguany incorpora com a nous col·laboradors, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.
 
Segons el Departament de Cultura de la Generalitat, “centenars de municipis i entitats de tot Catalunya se sumen a aquesta festa major del nostre patrimoni cultural, programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d’octubre per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania. Les Jornades Europees del Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat”.  Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L'edició 2019 a Catalunya se celebrarà els dies 11, 12 i 13 d'octubre.

Palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics i altres espais patrimonials obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu patrimoni, la millor manera d’aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.

Podeu consultar totes les propostes de la programació clicant aquí o a l’enllaç adjunt.
 

Darrera actualització: 08.10.2019 | 11:01