Cervelló recapta més de 3.000 euros per a la investigació sobre Duchenne

Dijous, 8 de setembre de 2022 a les 13:00

Èxit de participació en els actes del Dia Mundial de la Malaltia de Duchenne.

Entitats, comerços, associacions... tots i totes van demostrar el Cervelló més solidari en una jornada en què els i les assistents van poder gaudir de música, batucades, xocolatada, servei de bar, mercats solidaris i un petit correfoc. A més, es va poder participar en un sorteig i s’hi van instal·lar punts d’informació amb guardioles solidàries. 
L’alcalde, José Ignacio Aparicio, va agrair especialment “la valentia i determinació d’Ester i Fran, els pares del Fran, un nen diagnosticat amb la malaltia de Duchenne, que són els responsables d’organitzar aquesta jornada que ha de servir per conscienciar-nos i per demanar més inversió i més accions per millorar la qualitat de vida dels nens i les nenes, per omplir el seu futur de somriures valents”. 
En aquest sentit, l’alcalde va anunciar la col·laboració de l’Ajuntament amb un donatiu de 1.000 euros, que s’entregaran a l’Associació Duchenne Somriures Valents, i que aniran destinats a finançar la investigació sobre aquesta malaltia que du a terme l’Hospital Infantil Sant Joan de Déu.

La Malaltia de Duchenne (DMD) és la distròfia muscular més comuna diagnosticada durant la infància, amb uns 20 mil casos nous cada any. Aquesta malaltia afecta 1 de cada 5.000 nens i nenes del món i limita significativament l’esperança de vida de qui la pateix, reduint greument el seu grau d’independència.
Tot i que encara no existeix una cura per a la DMD, existeixen alguns tractaments que n’alleugen els símptomes i milloren la qualitat de vida dels pacients, que requereixen, en major o menor grau, un equip multidisciplinari de personal sanitari i terapeutes especialistes. És per això que es fa imprescindible poder continuar invertint en investigació i treballant en la millora del servei que reben aquests nens i nenes.

Darrera actualització: 08.09.2022 | 15:25