Condemna a les violències vicària i masclista

Divendres, 11 de juny de 2021 a les 13:15

L’Ajuntament de Cervelló s’ha afegit aquest migdia al minut de silenci per condemnar la violència vicària amb les nenes de Tenerife, Olivia i Anna, i l’assassinat masclista d’una menor a Sevilla.

El personal municipal i els càrrecs electes han participat en aquesta petita aturada per mostrar el seu rebuig a aquests dos casos de violència que han commocionat tot el país. El primer, exercit pel pare de les dues nenes que es trobaven desaparegudes des del passat 27 d’abril a  Tenerife. Ahir va ser trobat el cos de la més gran, Olivia, al fons del mar, mentre continua la recerca del pare i de la nena més petita. I el segon cas, l’assassinat de la jove Rocío de 17 anys a mans de la seva ex parella a Sevilla.

L’alcalde José Ignacio Aparicio ha llegit les següents paraules de condemna:

“Des que les restriccions per la pandèmia s'han tornat més laxes estem comprovant un lamentable repunt en els casos de violència de gènere.

Avui s'ha conegut un nou cas de violència masclista, amb l'assassinat d'una menor d'edat, Rocío, a Sevilla a mans de la seva ex parella. Amb ella són ja 18 dones les assassinades a l'estat espanyol a 2021, 1095 dones des de 2003, 310 orfes des de 2013.

Però, si això no és ja bastant horrible i inassumible, ahir ens vam haver d'enfrontar davant l'expressió més salvatge de la violència de gènere: la violència vicària, la que exerceixen els pares contra els seus fills per "castigar" a les mares. La xifra és esfereïdora: 39 menors assassinats pels seus pares o les parelles o ex parelles de les seves mares des de 2013.

No ho podem permetre, des d'aquest ajuntament condemnem rotundament tota mena de violència, i especialment la que s'exerceix contra les dones pel fet de ser dones: no més violència masclista, prou violència de gènere!.”

 

Darrera actualització: 11.06.2021 | 13:31