Constitució del nou Consell dels Infants

Dimecres, 7 d'abril de 2021 a les 18:00

El nou Consell dels Infants per aquest curs es constituirà demà dijous en un acte al parc de la Timba.

El seus nous membres han estat escollits a través de les votacions celebrades en els dos centres escolars de primària. Dels 8 consellers de cada centre que componen el Consell, els estudiants han triat els 4 representants de 5è curs i mantenen els 4 de 6è, que renoven el càrrec. Per l’Escola Nova s’han escollit Abril Nicolau, Alba Alonso, Iván Mendoza i Max Lezana. Per l’Escola Santa Maria de Cervelló, Aina Ruiz, Martina Valenzuela, Pol Vázquez i Àlex Clement. Cada alumne havia de votar per un company i  una companya i els escollits han estat els dos més votats de cada gènere. Els consellers i aspirants van fer campanya per presentar-se explicant quines millores voldrien per Cervelló i les seves qualitats per fer arribar els nous projectes a l'Ajuntament.

El nou Consell es constituirà formalment demà presidit per l’alcalde, José Ignacio Aparicio. I el primer acte que farà serà la inauguració de la tirolina instal·lada al parc de la Timba. Es tracta d’una tirolina de 30 metres, de les més grans que s’acostuma a col·locar en aquest tipus de parc, que està ubicada entre la zona lúdica de la gent gran i el monòlit de la Guerra Civil. La tirolina podrà fer-se servir per la població de forma lliure i  s’obrirà demà dijous a les 18 hores. Precisament la col·locació d’una tirolina en el municipi era una de les reivindicacions de la població més jove del municipi que es va manifestar en consells anteriors i que ara es fa realitat.

El Consell dels Infants es va posar en marxa l’any 2018 com a òrgan de participació paritari de nenes i nens d’entre 10 i 13 anys del poble. Es tracta d’un espai on poden exercir, com a ciutadans que són, el seu dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, a fi de contribuir a millorar la seva vila i el seu entorn. La creació del Consell dels Infants es fonamenta en la Convenció sobre els Drets dels Infants aprovada per les Nacions Unides l’any 1989 i en les iniciatives constitucionals i autonòmiques reguladores dels drets de la infància. En condicions normals, el Consell es reuneix un cop al mes a l’escola amb el tècnic d’educació municipal per treballar temes en comissions i recollir idees i propostes dels companys i companyes. El Plenari amb l’alcalde per tal d’exposar les propostes recollides se celebra dues vegades al curs i és públic i fora de l’horari lectiu, tret d’aquest any que per la situació de pandèmia els nous membres només estaran al capdavant durant tres mesos, fins al final del curs escolar.

Darrera actualització: 07.04.2021 | 18:47

Imatges