Coronavirus: l’Ajuntament impulsa mesures econòmiques

Dilluns, 23 de març de 2020 a les 12:00

L’Ajuntament de Cervelló posa en marxa un conjunt de mesures econòmiques per ajudar a la ciutadania en la crisi provocada pel coronavirus.

Pel que fa als impostos i taxes anuals, el consistori ajornarà el pagament de l’Impost sobre els vehicles de tracció mecànica, així com de la primera fracció del pagament de l’IBI i de la taxa d’escombraries.

L’Escola Bressol municipal Pota-roges suspèn el cobrament dels rebuts fins que es restableixi el servei i el relatiu al  mes de març es pagarà només la part proporcional del servei efectiu realitzat.

El complex esportiu Ceraqua tampoc girarà els rebuts a les persones sòcies fins que es restableixi el servei.

A més, totes les liquidacions tributàries queden suspeses fins que l’estat d’alarma continuï vigent i es facilitarà el seu pagament un cop restablert.

De cara al comerç local i per tal de reduir l’impacte negatiu en el sector, el consistori reduirà la taxa d’escombraries comercials per aquells establiments que estan obligats al seu tancament i ajornarà  temporalment el pagament. També reduirà la taxa d’ocupació de la via pública per a les terrasses de bars i restaurants des de l’anunci de l’estat d’alarma i ajornarà el pagament de forma temporal.

Mentre duri l’estat d’alarma, que probablement es prorrogarà dimecres vinent fins al dia 11 d‘abril, els serveis econòmics de l’Ajuntament continuen amb la tramitació de la despesa ordinària i agilitzen el pagament als diferents proveïdors perquè no es vegin tan afectats econòmicament.

Darrera actualització: 23.03.2020 | 12:10