Demà dissabte, últim concert del Festival d’estiu

Divendres, 12 de juliol de 2019 a les 14:00

El Festival d’estiu de Segle Nou oferirà demà dissabte, 13 de juliol, el darrer concert d’aquest cicle de música que es va iniciar el passat 15 de juny a l’Església de Santa Maria.

Serà el torn  del quartet de gralles Quatre Quarts, un grup de músics que van estudiar junts i que són uns apassionats d’aquest instrument. Oferirà un concert amb un repertori variat, amb peces d’autors com Isaac Albéniz i Enric Morera barrejades amb adaptacions de cançons modernes i arranjaments de música tradicional. Fa temps, l’aparició de la gralla baixa els va obrir les portes a noves possibilitats, consolidant-se dins la formació de tres gralles i timbal, una formació versàtil tant per a carrer com per a concert. Però recentment el constructor Ton Munné ha creat la gralla subbaixa i això, de nou, els ha obert noves possibilitats a explorar.

Dues gralles dolces, una baixa i una subbaixa conformen una agrupació nova i inèdita que, per tant, està mancada d’un repertori propi. El quartet de corda o de saxos són agrupacions reeixides de la música clàssica i proporcionen molt material fàcilment arranjable per començar a experimentar amb la nova formació. Els catalans diem les hores amb quarts, quatre quarts fan una hora i quatre musics un nou grup: Jaume Aguza i Jordi Mestres amb la gralla dolça, Pau Puig amb la gralla baixa i en Daniel Carbonell amb la gralla subbaixa.

Darrera actualització: 12.07.2019 | 14:18