Dia Mundial de l’Alzheimer

Divendres, 20 de setembre de 2019 a les 09:00

Demà dissabte 21 de setembre es commemora el Dia Mundial de l'Alzheimer, que té com a objectiu conscienciar sobre aquesta malaltia i recordar que cada vegada es manifesta més en un nombre creixent de persones a tot el món.

A Cervelló ja es fa una activitat avui organitzada per l’Associació de familiars de malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat. Durant aquest matí de divendres s’ha col·locat una taula informativa a l’exterior del Casal de la Gent Gran per sensibilitzar sobre aquesta malaltia, que afecta no només a pacients, sinó també a cuidadors directes i familiars.

I el pròxim 3 d’octubre hi ha prevista una sessió de cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula Quédate conmigo al Casal de la Gent Gran.

De moment no hi ha cura per l'Alzheimer, però si es poden realitzar rutines i activitats per retardar el deteriorament que provoca aquesta malaltia mental que degenera les cèl·lules nervioses en el cervell i disminueix la massa cerebral. Els pacients mostren un deteriorament cognitiu significatiu que es manifesta en dificultats lingüístiques, pèrdua de direcció i dificultats per resoldre problemes senzills en la vida quotidiana. No hi ha tractament per prevenir la malaltia o per frenar el progrés, tot i que es prescriuen medicaments que ajuden amb alguns símptomes de la malaltia i per millorar la qualitat de vida dels pacients, però normalment només és útil en les primeres etapes, perdent la seva utilitat en fases més avançades.  Una vegada que els primers símptomes apareixen, els pacients degeneren i es tornen més dependents, per la qual cosa els cal ajuda per fer les tasques bàsiques com vestir-se o menjar, i la cura permanent d'un cuidador s'anirà convertint en un element indispensable.

Darrera actualització: 20.09.2019 | 10:57