Esport, natura i sostenibilitat a la Cursa la Pota-Roja

Dimarts, 9 de novembre de 2021 a les 09:00

Aquesta setmana s’enllesteixen els preparatius de la Cursa la Pota-Roja que se celebrarà diumenge vinent, 14 de novembre.

L’esdeveniment esportiu més esperat al municipi  va quedar interrompuda l’any passat a causa de la pandèmia i  aquest any aconsegueix rècords de participació, amb més de 1700 corredors inscrits a dia d’avui, esdevenint un referent de les curses en les modalitats del Trail i la BTT a tot Catalunya.

La Cursa, organitzada per l’Ajuntament de Cervelló i Wefeel Events, consta de 6 modalitats diferents en un sol matí: 8, 14, 24 i 42 km en trail i 20 i 35 km en BTT, que transcorren per les muntanyes i els paratges naturals del municipi. La principal novetat d’enguany és la puntuació de la distància marató en la International Trail Running Association (ITRA) en 2 punts i en el Ranking Mountain en 4 punts.

La Cursa Pota-Roja se celebra des de l’any 2016 i en cada edició ha vist incrementat considerablement el nombre de participants en totes les modalitats. A més de diversos patrocinadors i d’entitats, l’organització compta amb desenes de  persones voluntàries que col·laboraran en el lliurament de dorsals i els obsequis als corredors, repartiran els avituallaments i estaran presents en els punts de control de la cursa. Tota la senyalització i el marcatge dels punts s’ha fet amb materials sostenibles amb el medi ambient. Durant tot el matí, els camins i corriols de muntanya s’ompliran de corredors, que a peu o en bicicleta, demostraran el seu nivell i condició física en un entorn privilegiat i en un ambient de festa i esportivitat.

La Cursa començarà a les 8 del matí amb els participants en la modalitat de marató des del punt de sortida que s’instal·larà a Ceraqua.

Darrera actualització: 09.11.2021 | 10:03