Fem un gest per l’ELA

Dimarts, 21 de juny de 2022 a les 15:00

Avui, 21 de juny, ens adherim a la campanya per donar visibilitat a  la malaltia de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica.

En el Dia Mundial de la Lluita contra l’ELA, la façana de la Casa de la Vila llueix una pancarta per recordar la data i aquest vespre s’il·luminarà de color verd. A més, el personal municipal s’ha afegit al gest que la representa per mostrar el seu suport a les persones afectades.

L’ELA és una malaltia del sistema nerviós central caracteritzada per la degeneració progressiva de les neurones motors de l’escorça  cerebral, el tronc de l’encèfal i la medul·la espinal. L'ELA genera una paràlisi en el moviment dels músculs, com la impossibilitat de poder parlar, empassar i, fins i tot, respirar, cosa que pot provocar, eventualment, la mort. Aquesta patologia no té una cura definitiva i només un 20% dels pacients sobreviuen més de 5 anys una vegada detectada.

Des de l’any 199 diverses associacions de pacient promouen la celebració d’aquest dia per donar llum a la seva malaltia en una jornada en la qual, a més d’informar, s’intenta que s’augmenti la investigació i es destinin més recursos econòmics.

 

Darrera actualització: 21.06.2022 | 15:39