Inici de la campanya electoral del 14F

Dijous, 28 de gener de 2021 a les 12:00

Aquesta mitjanit arrenca la campanya per a les Eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 14 de febrer.

Serà un inici de campanya marcat per la incertesa de si finalment se celebraran aquest dia, ja que la data continua pendent de confirmació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha decidit accelerar la resolució per reduir els dubtes que la situació epidemiològica provoca sobre la jornada de vot.

Precisament a causa de la pandèmia, a Cervelló alguns dels representants locals de les candidatures que es presenten (Esquerra Republicana de Catalunya, Ciudadanos, Partit dels Socialistes i En comú podem-Podem en comú) van acordar ahir que al municipi no es faran actes públics de campanya electoral oberts a la ciutadania a cap dels espais gratuïts destinats a l’efecte. La decisió es va prendre a la reunió que van mantenir ahir a l’Ajuntament els quatre partits que van assistir dels vuit que estaven convocats amb motiu del sorteig dels fanals per a la col·locació de la propaganda electoral. Per tant, serà una campanya majoritàriament digital i marcada pels actes que es puguin retransmetre a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials.

A Cervelló estan cridades a les urnes un total de 6921 persones, 58 més que als darrers comicis celebrats al municipi, que van ser les Eleccions Generals de novembre de 2019.

Per poder votar per correu es poden presentar les sol·licituds fins al 5 de febrer a les 14 hores, tant presencialment a les oficines postals com de forma electrònica a través del web de Correus, per la qual cosa es necessita disposar de certificats digitals vàlids o del DNI electrònic. L’enviament de la documentació electoral per part de l’Oficina del Cens Electoral es fa fins no més tard del 8 de febrer  i l’enviament a la mesa electoral del propi vot, que s’ha ampliat dos dies, fins al 12 de febrer, en els horaris habituals d’obertura de les oficines de Correus i com a màxim a les 14 h. També hi ha la possibilitat de lliurar el vot directament al funcionari de Correus que faci entrega de la documentació a casa, amb la qual es pot fer tot el procés per exercir el dret a vot sense haver de sortir al carrer.

Darrera actualització: 28.01.2021 | 20:11