Fomentem la solidaritat i el voluntariat al jovent de Cervelló

Dimarts, 11 de maig de 2021 a les 09:00

Divendres es va fer l’acte d’entrega dels diplomes als i les joves que han participat al programa Aprenentatge i Servei (APS) que organitza l’Institut de Cervelló amb suport de l’ajuntament i en col·laboració dels centres educatius i entitats del municipi.

L’alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio, i la regidora de Benestar Social, Sílvia Muñoz, van presidir divendres passat l’acte de lliurament de diplomes als i les joves participants del programa, a l’Institut de Cervelló.

Van participar també representants de les entitats col·laboradores com Cristina Alier de Cervemakers; Jose Maria Genovart, de Gaudim Cervelló i el Grup de Recerca i la directora de l’Escola Santa Maria, Andrea Amat;  la directora de l’Escola Bressol Pota-roges, Carolina Palacios; i el director del mateix institut, Fran Rodríguez.

L’APS es tracta d’un programa de promoció del voluntariat entre els estudiants de 4t d’ESO del centre, que aporta valors positius al jovent com la solidaritat i la col·laboració amb els veïns i veïnes de forma altruista. Els estudiants dediquen unes hores del seu temps a prestar serveis diversos a les entitats o centres de forma voluntària i després són avaluats pel centre per  fer seguiment del seu aprenentatge.

L’alcalde ha recordat als nens i nenes que gràcies a aquest projecte no només aprenen als centres educatius les matèries lectives sinó també “com ser millors persones, i com veure el municipi i la societat des del cor i amb ganes d’aportar el teu granet de sorra per fer una societat més solidària.”

A causa de la pandèmia, l’acte de lliurament no s’ha pogut celebrar a la Sala de Plens de l’Ajuntament com es feia cada any i s’ha traslladat a les instal·lacions del centre educatiu.

Durant les properes edicions es sumaran a la iniciativa l’escola Escola Nova i més entitats del municipi.

 

Darrera actualització: 11.05.2021 | 11:26