Lluitem contra la pobresa energètica

Dijous, 12 de gener de 2023 a les 09:00

Cervelló rep 10.000 euros del Programa de cohesió social de l’AMB per al pagament de factures de subministrament per al 2023.

La subvenció correspon al projecte “Llum a casa” i servirà per a poder fer front al pagament de factures de subministraments energètics i d’aigua per a les famílies amb manca de recursos i col·lectius vulnerables i lluitar així contra la pobresa energètica evitant possibles talls de subministrament de serveis bàsics.

Pel període comprès entre els anys 2020-2023 es destinen al municipi un total de 43.101,45€, un ajut que forma part del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipal dotat amb  6.000.000€ i aprovat pel Consell Metropolità de Barcelona (AMB), dels quals 10.000 ja es van rebre l’any passat i 10.000 més seran per l’exercici 2023.

El Programa metropolità de foment de la cohesió social incideix en la reducció i l’eliminació dels aspectes i mecanismes que dificulten la convivència i un entorn segur, amb els serveis bàsics de subministraments garantits, millorant les condicions i la qualitat de vida de les persones i els col·lectius considerats més vulnerables en l’àmbit metropolità. D’aquesta manera vol donar una resposta efectiva a les situacions derivades del tall de subministraments energètics i d’aigua per motiu de falta de recursos econòmics, donant suport  econòmic a les iniciatives i projectes municipals dirigits a incrementar i millorar la qualitat de vida de la ciutadania, i, especialment, del conjunt de persones més vulnerables, fent front als obstacles i aspectes que generen situacions de desigualtat social.

Darrera actualització: 12.01.2023 | 10:13