Millorem la qualitat de vida a Cervelló

Dimarts, 26 de juliol de 2022 a les 00:00

El ple aprova, entre altres temes, el repartiment dels romanents, una inversió de més de 2.210.200 en millorar la via pública, els equipaments i potenciar els serveis a les persones

Els romanents són fruit de la bona gestió de l’Ajuntament, que ha aconseguit subvencionar de manera externa molts dels projectes que va introduir als pressupostos. Gràcies a la prudència i l’estalvi que es porta a terme des de tresoreria ara es pot invertir en projectes necessaris per al dia a dia del municipi que no es van poder incloure en el pressupost de 2022.

Es destinaran 1.824.000 euros (un 82,53%) a via pública i equipaments, amb projectes com el col·lector d’Interclub que suposarà aconseguir l’objectiu del 100% de les urbanitzacions amb col·lectors. També s’arreglaran  les goteres de la zona esportiva, es canviarà l’enllumenat a LEDS i es reordenarà l’espai dins el projecte que ja s’ha iniciat per fases, per millorar la zona i ampliar serveis. També es portarà a terme l’estudi i instal·lació de la nova senyalització del municipi per substituir l’actual, malmesa i antiga i reordenar algunes zones. Els diners també es destinaran a la instal·lació de càmeres de videovigilància a l’entrada i sortida del municipi i de les urbanitzacions que milloraran la seguretat. Una part important dels romanents es dedicarà a la reparació del paviment i del clavegueram i es milloraran els parcs infantils, jardins i espais per animals.  Part de l’import servirà també per invertir en habitatge públic, complimentant una subvenció actual, per tal d’ajudar a que els i les joves puguin continuar el seu projecte de vida a Cervelló.

Es duplica el pressupost en serveis a les persones

Un 11,22% del total dels romanents (248.000 euros) es destinarà a serveis a les persones. Promoció econòmica (foment de l’ocupació, i dinamització del teixit comercial, etc.). Es duplica així el pressupost inicial de 2022 a ajudes socials per pal·liar els efectes de la pandèmia i de la crisi generada per la guerra d'Ucraïna que ha soposat un elevat increment del preu dels subministraments.

Destaca la compra de més desfibril·ladors dins del projecte “Cervelló Cardioprotegit” per tal d’arribar a les urbanitzacions i als punts més allunyats del nucli urbà.

Per últim, es dedicarà un import de 36.500 euros per actuacions de protecció del medi ambient, destacant la importància que per l’Ajuntament té tenir cura de l’entorn immillorable del qual pot gaudir Cervelló.

La inversió s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern en contra del grup ERC- SUMEM- MES.

Al ple es va produir també, entre altre temes, la renuncia del regidor d’ERC-SUMEM-MES Oscar Nicolau per motius personals i laborals. Des de l’Ajuntament agraïm la seva professionalitat i la seva tasca per millorar el poble.

 

 

Darrera actualització: 26.07.2022 | 09:36

Imatges