Prohibició temporal dels VMP al transport públic

Dijous, 12 de gener de 2023 a les 13:00

A partir de l’1 de febrer i durant sis mesos no es podrà accedir als vehicles ni a les instal·lacions amb patinet o monocicle elèctric.

Així ho han acordat els operadors de transport públic per motius de seguretat. En aquest període de sis mesos s’elaborarà una proposta de regulació sobre l’accés al transport públic de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal.
 
La decisió es pren a conseqüència de l’explosió d’un patinet elèctric en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya el passat 17 de novembre, fet que va generar ferits, danys materials, evacuació del tren i una gran alarma. Amb aquesta mesura preval el principi de seguretat preventiva que regeix per als operadors quant a la protecció de les persones usuàries, del personal que treballa al servei de transport públic i les seves instal·lacions. Fins que no es conclogui en quines condicions es garanteix que el risc d’explosió de les bateries defectuoses d’ió de liti dels patinets elèctrics sigui mínim, s’opta per no permetre’n l’accés.
 
També durant aquest període s’impulsarà l’habilitació de places d’aparcament de patinets a les estacions ferroviàries i intercanviadors de bus. Així l’AMB ja ha anunciat l’adaptació dels Bicibox per als patinets elèctrics i així mateix s’impulsarà que els aparcaments d’enllaç ofereixin aquesta prestació.
 
Les denúncies que formulin els equips d’intervenció dels operadors de transport públic per l’incompliment de les persones usuàries comportaran una sanció de 200 euros.
 
Si us cal més informació també podeu consultar el web www.atm.cat.
 
Darrera actualització: 13.01.2023 | 08:57