Rebaixa del tipus impositiu de l’IBI per al 2022

Dimecres, 27 d'octubre de 2021 a les 14:00

L’impacte de la reducció aprovada pel Ple extraordinari celebrat ahir dimarts per aprovar les ordenances fiscals suposarà una baixada global del 3,66%.

Per setè any consecutiu, l’Ajuntament de Cervelló exerceix la potestat que té per modificar el tipus impositiu, que afecta l’impost de l’IBI. Per a l’exercici 2022, aquesta rebaixa es fixarà en un 0,79.

L’any 2012, l’equip de govern d’aleshores va sol·licitar al Ministeri d’Hisenda l’aprovació de la revisió cadastral al municipi de Cervelló, fet que va suposar un increment en el valor cadastral de tots els habitatges. Això, traduït a l’impost de l’IBI, suposa que actualment tindríem un increment del 140% al rebut. Per pal·liar aquesta pujada, l’Ajuntament rebaixa anualment el tipus impositiu de l’IBI.

Amb l’aprovació del tipus impositiu per l’any vinent, la rebaixa acumulada a l’impost serà d’un 35% des de 2012 fins a l’exercici 2022.  L’Ajuntament, a més, va aprovar facilitar el pagament fraccionat de l’impost en quatre rebuts.

A efectes pràctics, en el rebut els veïns veuran un mínim increment de mitjana a l’any, tot i que alguns veuran el rebut congelat i fins i tot a d’altres els hi disminuirà.

Al Ple extraordinari d’ahir s’ha aprovat també la pujada de la bonificació del 60 al 95% de l’ICIO (impost de construcció i obres) per la instal·lació de plaques solars i es rebaixa al 50% la taxa de gual per a aquelles persones amb altres capacitats, que tinguin reconeguda la seva situació, i estiguin exemptes de pagar l’impost sobre vehicles de tracció mecànica.

Entre altres temes, també s’ha actualitzat la taxa de cementiris, que va estar congelada l’any passat, però prenent com a referència l’any 2019 per tal de minimitzar la pujada de l’IPC i deixant l’increment només en un 2,2%.

Totes aquestes mesures s’han aprovat amb el vot a favor de l’equip de govern (M’estimo Cervelló-PSC i Ciutadans) i el vot en contra dels regidors i les regidores de l’oposició (ERC), que no considera incloses les seves propostes.

Darrera actualització: 27.10.2021 | 14:14