Regala joguines no sexistes...

Divendres, 18 de desembre de 2020 a les 14:00

L’Ajuntament de Cervelló impulsa una campanya per promoure l´ús de joguines no sexistes entre els infants de cara a les festes nadalenques.

El departament d’Igualtat ha editat el full informatiu “Regala joguines no sexistes...Construïm una societat igualitària” per a promoure la reflexió entorn a la superació dels estereotips de gènere que es transmeten als infants a través del temps de joc i les joguines i que condicionen les criatures a uns determinats jocs. Tothom ha de poder desenvolupar la tendresa, la valentia, la sensibilitat, la iniciativa o la fortalesa.

Els jocs i les joguines no són només un entreteniment, sinó que també són instruments que serveixen per a construir imaginaris i identitats. El joc és essencial per desenvolupar el potencial dels infants, contribueix al seu creixement físic, mental i social. La reproducció de conceptes sexistes a través de les joguines impedeix el ple desenvolupament de les persones, i atempta contra el principi d’igualtat efectiva de dones i homes.

Llei d'igualtat i joguines

Aquesta iniciativa dona compliment a la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes, que estableix que l’eliminació dels estereotips de gènere és indispensable per a l'aplicació efectiva de la igualtat de dones i homes. Per aquest motiu les administracions i els poders públics de Catalunya han de fer tot el possible per eliminar els estereotips i els obstacles en què es basen les desigualtats en la condició i la posició de les dones, que condueixen a la valoració desigual dels rols que tenen dones i homes en matèria política, econòmica, social i cultural. L’article 23 d’aquesta llei estableix, pel que fa a jocs i joguines que les administracions públiques de Catalunya amb competències han d’emprendre les accions necessàries per a sensibilitzar i informar sobre la importància del joc i les joguines en la transmissió dels estereotips sexistes, prohibir la comercialització de jocs i joguines que siguin vexatoris per a les dones, que atemptin contra llur dignitat, que facin un ús sexista del llenguatge o que fomentin l’agressivitat i la violència entre els infants i adolescents, així com promoure l’edició de llibres, jocs i joguines no sexistes

D’altra banda, de cara als obsequis de la resta de la família, l’Institut Català de les Dones ha editat la Guia de propostes feministes per regalar i regalar-te al Nadal.

Darrera actualització: 18.12.2020 | 14:48