Sembrem feminismes i cures per erradicar la violència masclista

Divendres, 25 de novembre de 2022 a les 14:00

Rebutgem la violència masclista en l’acte institucional celebrat avui, divendres 25 de novembre, amb motiu del Dia Internacional.

Sota el lema “Sembrar feminismes i cures per a erradicar les violències masclistes", la ciutadania i els representants municipals encapçalats per l’alcalde, José Ignacio Aparicio, han manifestat de nou la necessitat d’acabar amb la xacra de la violència cap a les dones per aconseguir una societat més justa. Quatre alumnes de l’institut de Cervelló que participen en el projecte Candela d’educació sexual i prevenció de les violències masclistes han llegit el manifest d’enguany en una plaça de l’Ajuntament plena de les cadires buides que enguany deixen les víctimes assassinades per violència masclista.
 
L’alcalde ha remarcat que “el municipi continua treballant per canviar estereotips que fan mal a la societat, com el fet que les cures sempre hagin estat vinculades a les dones com una responsabilitat i una obligació”. Aparicio ha reivindicat que “un món millor és possible i el podem construir dient prou a la violència vers les dones, en una societat en igualtat real entre homes i dones, un món basat en el respecte i en la responsabilitat en el que no té cabuda cap mena de violència”.
 
La regidora d’Igualtat, Silvia Muñoz, ha demanat “més pedagogia feminista" i "situar al centre de la vida i de les situacions d'ensenyament-aprenentatge la cura de les persones i el reconeixement de les emocions com a element clau per combatre la violència masclista".
 
L’acte ha acabat amb el minut de silenci i la fotografia de grup al costat del mural que l’artista Marta Bellvehí ha pintat a la plaça de l’Ajuntament amb la col·laboració dels infants del projecte socioeducatiu de la Nau. A més, aquesta tarda s’il·luminarà la façana de la Casa de la Vila en color lila per recordar les víctimes de la violència masclista.
 
 
El municipi també s’afegirà a la 9a Marxa contra la violència masclista que tindrà lloc a Sant Feliu de Llobregat diumenge vinent, 27 de novembre.
 
Darrera actualització: 25.11.2022 | 14:34