Un miler d’alumnes comencen el curs escolar marcat per la pandèmia

Dilluns, 14 de setembre de 2020 a les 15:00

Un miler d’alumnes d’educació infantil, primària i secundària han començat avui 14 de setembre el nou curs escolar en els centres educatius de Cervelló.

Un miler d’alumnes d’educació infantil, primària i secundària han començat avui 14 de setembre el nou curs escolar en els centres educatius de Cervelló.

Un curs que està marcat per la pandèmia i per l’incertesa que genera entre la comunitat educativa, les famílies i els alumnes sobre com es pot desenvolupar. Des de fa dies tots plegats han estat treballant per tal de condicionar les aules de tots els centres amb les màximes garanties de seguretat per a l’alumnat i el professorat. Cada centre elabora els seus protocols en funció de l’etapa educativa, el nivell i les necessitats pròpies però tots tenen en comú que la norma bàsica és la higiene de mans, preferiblement amb aigua i sabó,  la distribució en grups estables o bombolla i l’ús de la mascareta. El professorat i l’alumnat de l’institut hauran de portar mascareta tot el dia, inclús en el pati, a primària dependrà de la situació epidemiològica, i és obligatòria entre els més gran de 6 anys. A més, s’ha pres la temperatura de l’alumnat de forma aleatòria. S’han establerts grups amb ratios reduïdes sobre els 25 alumnes a l’institut i 20 a primària, sempre que el curs ho permeti. Els alumnes que tenen una simptomatologia associada no poden assistir a les classes presencials i en cas de detectar-se un positiu, la família ha de posar-se en contacte amb el centre i el CAP de referència per prendre les mesures adients.

També s’ha incidit en la senyalització dels accessos als centres i des de la via pública, per ta d’evitar aglomeracions a les portes d’entrada i regular el trànsit dels alumnes que acudeixen amb les famílies en cotxes particulars.

Els infants i joves han tornat a trepitjar les aules dels tres centres públics del municipi 6 mesos després del decret d’estat d’alarma, amb un final de curs passat viscut telemàticament i amb un inici de forma presencial que s’ha fet de forma esglaonada i per diferents accessos. Durant aquest temps, l’activitat als centres ha estat mínima i en alguns casos nul·la per part de l’alumnat.

Durant l’estiu s’ha aprofitat per fer algunes obres de millora i reforma de les instal·lacions educatives. A l’Escola Nova, entre d’altres coses, s’han restaurat escales, baranes i tanques i s’han reparat totes les portes d’accés, en una inversió total de gairebé 7000 euros. A l’Escola Santa Maria s’han fet obres als diferents edificis per valor de gairebé 40.000 euros, destacant la reparació del paviment del gimnàs, diferents actuacions ens els patis i la col·lació de grades al pati interior d’infantil.

Darrera actualització: 14.09.2020 | 18:01