Un miler d’alumnes estrenen el curs escolar a Cervelló

Dilluns, 13 de setembre de 2021 a les 15:00

Poc més d’un miler d’alumnes d’educació infantil, primària i secundària han començat avui dilluns, 13 de setembre, el nou curs escolar en els centres educatius de Cervelló.

Es tracta del tercer curs que es viu marcat per la pandèmia, però aquest ja s’imparteix de forma presencial, tot i que es mantenen els protocols de seguretat i higiene i l’organització es fa segons el criteri de grups estables. La mascareta continua sent obligatòria per als estudiants de secundària i a primària dependrà de la situació epidemiològica del moment. Es continua promovent la distància social i els grups estables, tot i que dins del grup estable no fa falta mantenir la distància. Els grups estables es podran barrejar en el pati sempre que portin mascareta, ja que es tracta d’un espai a l’aire lliure. A diferència de l’any passat, només es pren la temperatura dels nens i nenes si hi ha simptomatologia sospitosa. Tampoc caldrà guardar la quarantena si els alumnes tenen la pauta completa de vacunació. Els contactes estrets amb la pauta de vacunació completa o que han passat la malaltia en els 6 mesos previs poden continuar fent les seves activitats amb normalitat, si bé han d’extremar les mesures de seguretat. Tampoc si han passat la covid en els últims sis mesos.

A l’Escola Santa Maria de Cervelló s’ha viscut l’inici de la nova temporada escolar com una gran festa ambientada en un circ, ja que aquest curs estarà dedicat a aquest món .

L’Escola Nova, que està qualificada com “escola segura”, ha estrenat l’àrea del “Petó i Adeu” per facilitar la mobilitat dels pares i mares que porten els infants a l’escola en vehicles privats.

Durant l’estiu s’ha aprofitat per fer algunes obres de millora i reforma de les instal·lacions educatives de tots els centres educatius d’infantil i primària. S'han realitzat múltiples tasques de pintura, tant d'espais i murs exteriors com d'algunes zones comuns interiors, substitució de vidres esquerdats, s'han arranjat o modificat diverses portes metàl·liques en mal estat i s'han reomplert amb sauló diferents zones dels patis amb sots fruit de la meteorologia. A més s'han dut a terme moltes altres tasques de petit manteniment.

Darrera actualització: 13.09.2021 | 15:43