Votacions per correu a les Eleccions Municipals del 28 de maig

Dijous, 4 de maig de 2023 a les 10:15

Les persones amb dret a vot que no puguin exercir-lo aquest dia, poden fer la sol·licitud a Correus fins al 18 de maig.

Per poder demanar el vot per correu cal complir els mateixos requisits que calen per exercir el vot presencial; és a dir, ser major d’edat el dia de les eleccions i residir al municipi (estar empadronat) en el qual es vol votar. En definitiva, cal estar inscrit al cens electoral. Tota la ciutadania ho està automàticament en esdevenir major d’edat, però per casos d’errors o modificacions la llista ha estat exposada a l’Ajuntament fins a mitjans d'abril per presentar al·legacions.

Per a la ciutadania estrangera resident a Cervelló, cal complir altres requisits i a més expressar a l’Oficina del Cens Electoral el desig exprés de votar.

No es poden acollir al dret de votar per correu les persones amb nacionalitat espanyola que resideixen a l’estranger perquè no poden votar a les eleccions locals. Ara bé, sí que ho poden fer aquelles que temporalment es troben fora de l’estat en tot el període electoral, és a dir, des que es convoquen les eleccions (3 d’abril en aquest cas) i fins la jornada electoral.

Els tràmits a seguir en aquests casos són els mateixos però en lloc de fer-ho a Correus es fa als consolats i ambaixades.

Per votar per correspondència cal anar presencialment a una oficina de Correus, acreditar la identitat, i omplir un imprès amb el qual es demana la documentació necessària per votar. Un cop validada aquesta sol·licitud ja no es podrà votar presencialment.

També es pot fer aquest tràmit per internet amb el certificat del DNI electrònic a través de la pàgina web de Correus.

La documentació, que inclou una papereta de cada candidatura, es rebrà després d’uns dies a l’adreça postal indicada en la sol·licitud. Pot ser el domicili o el lloc de treball, però en qualsevol cas aquesta comunicació s’ha de rebre personalment. El sobre s’ha de retornar degudament emplenat a una oficina de Correus i enviar-lo per correu certificat al col·legi electoral que pertoca. Aquest enviament no necessita segell.

Els terminis per votar per correu són els següents:

  • Del 4 d’abril al 18 de maig (ambdós inclosos), es pot fer a les oficines postals de Correus la sol·licitud del vot per correu. També es pot fer aquest tràmit per internet amb el certificat del DNI electrònic a través de la pàgina web de Correus.
  • Del 8 al 21 de maig (ambdós inclosos), l’Oficina del Cens Electoral enviarà a la persona interessada tota la documentació per al vot per correu, la qual haurà de remetre el seu vot des d’una oficina postal de Correus fins al 24 de maig.

Cal tenir present que una vegada sol·licitat el vot per correu, no es podrà votar presencialment a la mesa electoral que correspongui a la persona electora.

Darrera actualització: 24.05.2023 | 13:13