Participació ciutadana en el Pla director urbanístic metropolità

Divendres, 20 de setembre de 2019 a les 12:00

La ciutadania de Cervelló podrà debatre i fer aportacions sobre el futur Pla director urbanístic metropolità (PDU) impulsat per l’AMB.

Els veïns i veïnes de la Vall Baixa i l'Ordal estan convocats el pròxim 25 de setembre a una jornada al Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat per tal de contrastar, debatre i fer aportacions a les propostes del futur Pla director urbanístic. Es tracta de l’instrument urbanístic que ordenarà el territori metropolità les dècades vinents i definirà les principals determinacions que donaran pas a la revisió del Pla General Metropolità (PGM), vigent des de fa més de 40 anys. El PGM ha permès construir les ciutats que tenim avui, però s’hi han fet més d’un miler de modificacions que demanen una altra manera de fer planejament urbanístic en funció de la ciutat ja construïda, la diversitat dels espais, els requeriments mediambientals i les necessitats socials.  Així doncs, proposa millorar el conjunt de l’àrea metropolitana de Barcelona i els seus 36 municipis, partint de la voluntat de donar resposta a les necessitats de la població metropolitana d’acord amb les capacitats i oportunitats del territori.
 
Aquesta serà la primera sessió d'un seguit de jornades participatives que es portaran a terme al llarg de tot el trimestre i que recorreran tota l'àrea metropolitana de Barcelona. Quan s'acabi el període d'informació pública del Pla, està prevista una sessió de retorn, en què es recolliran els resultats del procés de participació que han aportat cadascun dels agents.

En paral·lel a les sessions presencials, s'han habilitat uns canals de participació en línia per fer les aportacions de forma telemàtica: un espai per a la recollida de suggeriments (https://urbanisme.amb.cat/participacio/suggeriments) i una enquesta (http://urbanisme.amb.cat/participacio/participa/en-linia).

A més, els ciutadans poden visitar l'exposició "Metròpolis de ciutats" al Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, una mostra itinerant que pretén acostar el futur urbanisme metropolità a la ciutadania d'una manera fàcil, didàctica i pedagògica. Aquesta mostra estarà oberta al públic fins al pròxim 29 de setembre. A banda de l’exposició  itinerant i el procés de participació ciutadana, també es produiran un seguit de debats amb diferents col·legis professionals.

El període d’informació pública del PDU metropolità va començar oficialment el passat 26 de març del 2019, quan el Consell Metropolità va aprovar el document de l’Avanç d’aquest Pla director urbanístic. Aquest finalitzarà el pròxim 13 de desembre del 2019. 
Darrera actualització: 20.09.2019 | 12:49