Conscienciats amb la situació de l’aigua

Dilluns, 11 de juliol de 2022 a les 14:30

La plaça de l’Ajuntament acull l’exposició “Operació Aigua” organitzada per Sorea amb informació sobre la disponibilitat dels recursos hídrics.

La mostra s’ha inaugurat avui dilluns amb l’assistència de l’alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio, i del gerent territorial de Sorea, la companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals al municipi, Josep Maria Montserrat.
 
L’exposició, que es podrà visitar fins al 31 de juliol, té l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, dels usos i abusos que en fem com a societat i de l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. Aquesta mostra didàctica està dirigida al públic general, amb un èmfasi especial en el familiar i escolar.
 
L’alcalde, José Ignacio Aparicio, ha destacat que “moltes vegades no som conscients del sistema de l’aigua tan complicat que tenim i de la importància de ser curosos amb  l’estalvi d’aigua”. Aparicio, ha remarcat que “som uns privilegiats per disposar d’aigua potable quan al món més de 800 milions de persones no tenen aquest recurs”, i ha convocat la ciutadania a visitar aquesta mostra.
 
El gerent de Sorea, Josep Maria Montserrat, ha remarcat que “la companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible” i ha destacat “l’aposta per la conscienciació i la sensibilització ciutadana en un moment de transformació davant l’emergència climàtica i social”. L’exposició és un exemple d’aquesta aposta, per això, Montserrat ha animat els més petits a visitar-la pel seu caràcter divulgatiu: “la mostra ens interpel·la davant l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural i, especialment, en un recurs escàs com és l’aigua, que és un servei bàsic que Sorea garanteix a tota la població”.
 
Així mateix, el representant de la companyia del cicle de l’aigua ha apel·lat a contribuir en la lluita contra el canvi climàtic amb accions individuals i ha refermat que “la cooperació publicoprivada i el compromís ciutadà són eines imprescindibles per construir un futur sostenible”.
 
Com a dades destacades, “Operació Aigua” mostra que, a més dels 800 milions de persones que no disposen d’aigua potable, més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i que un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües. L’exposició es divideix en els següents blocs: “Com contaminem l’aigua”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”.
 
L’exposició “Operació Aigua”, que és itinerant, ja ha visitat Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar, Valls, Mollerussa, Tàrrega, Ulldecona, Calafell, Constantí, Cambrils, Tarragona, Barcelona, Sant Pere de Ribes, Igualada, Sallent, Taradell, Berga, Manlleu, Alp, Santa Bàrbara, Constantí, Olot, Arbúcies, Roquetes, Juneda, les Borges Blanques, Palamós, Cubelles i Roses. En total, es muntarà en una cinquantena de poblacions catalanes en dos anys.
Darrera actualització: 13.07.2022 | 09:30