Clotet: “De tots els premis que m'han donat, aquest és el més bonic"

Dilluns, 22 de novembre de 2021 a les 14:00

El doctor Bonaventura Clotet va rebre ahir diumenge el Premi Tarradellas Persevera en un emotiu acte a l’Església de Santa Maria de Cervelló.

La primera edició d’aquest premi va reconèixer la perseverança en l'àmbit de la investigació i recerca d’aquest doctor, tot un referent en la lluita contra la Sida i les malalties infeccioses. Clotet va agrair el guardó afirmant que “de tots els premis que he rebut darrerament, aquest és el més bonic de tots”.

El Premi Tarradellas Persevera vol ser un reflex de l'esperit del president Josep Tarradellas, fill predilecte de Cervelló, que representi els valors de lluita, de constància i de perseverança. L’acte de lliurament va estar presidit per l’alcalde, José Ignacio Aparicio, i va comptar amb l’assistència del fill del president, Josep Tarradellas i Macià; de Montserrat Catalán, qui va ser secretària personal del president; de Jesús Naharro, diputat a la Diputació de Barcelona; i del president del Memorial Democràtic de la Generalitat, Vicenç Villatoro, entre altres personalitats, i de representants de diverses entitats locals.

Amb el lliurament del premi es va tancar una jornada que va servir per presentar oficialment a la població el Projecte Tarradellas, per promoure la figura i els valors del president a tot arreu. Amb el valor de la perseverança per al creixement personal i social com a eix central, el projecte consta de diverses accions destinades a difondre el llegat del president Tarradellas a la ciutadania i promocionar nous motius de visita al municipi a partir de la identificació de Cervelló amb la seva figura. El primer acte d’ahir va ser la ruta teatralitzada pels llocs de la localitat que van ser claus en la vida del president, des de la seva casa natal fins al cementiri municipal. El projecte inclou la creació d’un espai de contemplació i reflexió sobre la figura de Tarradellas i la dignificació del panteó del cementiri on descansen les restes d’ell i de la seva família.

Darrera actualització: 24.11.2021 | 11:40