Festival Cinema Natura: aposta decidida per la cultura i la cura del nostre entorn

Dilluns, 31 de maig de 2021 a les 14:00

Cervelló tanca el 4t Festival Cinema Natura de Cervelló amb gran èxit d’acollida i una valoració molt positiva per part de l’organització i el públic assistent.

La 4a edició del Festival Cinema Natura de Cervelló sota el lema “El verd és viu” ha tornat a demostrar que cultura i estima pel medi ambient poden anar de la mà. En paraules del director del Festival, Roc Checa, “aquesta trobada mostra i demostra que el verd és viu com viu és Cervelló”. Checa ha valorat el festival com una manera de “gaudir el cinema, gaudir de la natura i, sobretot, gaudir de Cervelló”.

El Festival que enguany ha durat quatre dies, incorporant el concurs Mòbil Films amb la participació de l’alumnat de l’Institut de Cervelló, ha omplert el Centre Cívic l’Ateneu amb un ple total de l’aforament de públic permès per les restriccions de la pandèmia i amb les mesures de seguretat pertinents.

Precisament en aquesta secció protagonitzada per joves de setze anys i les seves propostes audiovisuals, és on s’ha pogut treballar la conscienciació sobre l’ecologia i la cura de l’entorn. Les propostes giraven entorn de la sostenibilitat i a la promoció dels bons hàbits en aquesta matèria.

El Festival, un cop més, ha aconseguit potenciar  la seva vessant reivindicativa i de conscienciació fent palesa la necessitat d’aprendre a cuidar i respectar el medi ambient i el patrimoni que ens envolta.

Tant els dotze curts participants en la selecció oficial com els documentals i les pel·lícules projectades amb temàtica relacionada amb la natura i el medi ambient han tingut un elevat nivell de qualitat.

El jurat del Festival, format per la periodista Mònica Terribas, el meteoròleg Tomàs Molina i l’arquitecte Jordi Faulí, va escollir com a millor curt de ficció/Documental a 22nd April Earth Day de Cesare Maglioni. El premi del públic al millor curt de ficció/documental ha estat per El llenguatge secret de les plantes. El millor curt d’animació ha rebut el vistiplau tant del jurat com del públic, ja que ambdós l’han atorgat a Dar(k)win Project de Loris Lamuniere. Adiós, adiós, adiós  de Ricardo Castro ha rebut la menció especial del jurat.

Pel que fa a les categories de la secció local, el millor curtmetratge enregistrat al municipi ha estat per Aigua Viva de Fermín Fernández i  el millor Mòbil Films se l’ha endut Mi película de la jove estudiant de 4t d’ESO de l’Institut de Cervelló, María Rodríguez, que competia amb altres 7 peces creades també per l’alumnat del centre.

El reconeixement especial del certamen d’aquesta edició ha estat per l’ADF Cervelló i la seva tasca per lluitar contra els incendis forestals i de defensa de la natura.

Des de l’Ajuntament s’ha valorat positivament l’edició d’aquest any, tot i les restriccions que s’han de contemplar per la crisi sanitària i posa ja l’enfocament en l’edició de 2022 que es preveu serà molt més significativa i important.

Darrera actualització: 01.06.2021 | 09:06