Presentació de RECICLOS a Cervelló

Divendres, 29 de gener de 2021 a les 13:30

Aquest sistema de reciclatge basat en la devolució i recompensa arriba al municipi amb tecnologia digital ubicada en els contenidors grocs d'envasos.

El sistema es basa en la obtenció de recompenses cada vegada que el ciutadà recicli les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en algun dels 89 contenidors grocs  que han incorporat aquesta tecnologia.

L’Ajuntament ha apostat per aquest sistema pioner desenvolupat per Ecoembes, l'organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a tot el país, per tal de millorar els hàbits de reciclar i alhora, premiar els ciutadans recicladors amb incentius que ajudin a millorar el seu entorn més proper.  Entre aquests incentius, destaquen productes per fomentar la mobilitat sostenible i accions per millorar l'entorn dels ciutadans de Cervelló, com contribucions per millorar les zones verdes de les places públiques del municipi.

Aquest sistema de reciclatge SDR ha estat presentat aquest matí en un acte telemàtic per Enric Ibáñez, portaveu d'Ecoembes a Catalunya, i que ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio, i de diversos regidors del consistori.

Enric Ibáñez ha afirmat que "gràcies a RECICLOS, els ciutadans compromesos amb el reciclatge, a més d'ajudar a estalviar energia i a donar una nova vida als envasos reciclant al contenidor groc, ara podran també contribuir a millorar Cervelló a través de les recompenses que obtenen quan reciclen. És la primera vegada que un sistema de reciclatge uneix tecnologia i recompenses per tal d'ajudar a reciclar més i millor. RECICLOS, lluny de ser un projecte de futur, és ja una realitat".

Per fer ús de RECICLOS, els ciutadans de Cervelló només han de connectar-se a la webapp, escanejar el codi de barres de l'envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho, obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.

El Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) RECICLOS va néixer a TheCircularLab, el centre d'innovació oberta d'Ecoembes. Després de la seva implantació en diversos municipis de Catalunya com a projecte pilot, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, RECICLOS ja arriba a més d'un milió de ciutadans catalans. A més, també hi ha instal·lades màquines en estacions de Ferrocarrils a l'Àrea Metropolitana de Barcelona que recompensen als ciutadans que reciclen en elles.

Alhora, RECICLOS està present en municipis de la Comunitat de Madrid, Andalusia, Aragó, Múrcia, la Rioja i Illes Balears. Al llarg d'aquest any, es preveu que aquest pioner sistema de reciclatge arribi a totes les regions de país, comptant tant amb contenidors grocs que incorporin la seva tecnologia com amb màquines situades en altres estacions de transport i centres comercials i d'oci, facilitant, d'aquesta manera, el reciclatge de les llaunes i ampolles de plàstic de begudes generades dins i fora de les llars.

 

Darrera actualització: 12.02.2021 | 14:53