Recull l’oli de cuina usat amb el Claki!

Dimecres, 16 de febrer de 2022 a les 10:00

L’Ajuntament de Cervelló engega la campanya de recollida d’oli de cuina usat a les llars del municipi.

Amb aquesta iniciativa s’avança per aconseguir un Cervelló més sostenible, s’estalvia en depuració de l’aigua, l’oli es transforma en biocombustible, s’educa els infants en bones pràctiques de reciclatge i cura de l’entorn i es creen nous llocs de feina.

Cada família podrà rebre un recipient especial, el Claki, on dipositar les restes de l’oli fet servir i  portar-lo als contenidors que s’habilitaran en cinc punts: l’Ajuntament, la Biblioteca, Ceraqua, el Casal de la Gent Gran Josep Tarradellas i la deixalleria municipal. El lliurament dels recipients es podrà fer en els horaris habituals d’obertura al públic d’aquests equipaments. Aquest és un projecte que ja està consolidat als centres educatius del municipi, on fa anys que funciona aquest sistema, i enguany s’afegeix l’Escola Bressol municipal Pota-Roges. L’alumnat porta el Claki ben tancat a l’escola el dia indicat per cada centre i a canvi rep un recipient net, sense haver de buidar l’oli en cap cas.

Des dels punts de recollida,  l’empresa gestora (Oliklak) aplega els recipients, els neteja i els torna a posar en circulació per ser reutilitzats, aprofitant les restes de l’oli per fer biocombustible que pot utilitzar-se en vehicles dièsel.

A partir de la setmana vinent s’habilitaran carpes informatives i de lliurament dels Clakis a les famílies a la plaça de l’Ajuntament. Dilluns, dimecres i divendres es col·locaran al matí, de 10 a 13 hores. Dimarts i dijous hi seran a la tarda, de 17 a 20 hores.

Darrera actualització: 16.02.2022 | 10:26