Setmana Internacional del Compost 2021

Dijous, 29 d'abril de 2021 a les 09:00

Del 2 al 8 de maig se celebra la Setmana Internacional del Compost per promoure i sensibilitzar sobre la seva utilització i els seus beneficis.

Amb el lema “Conrea, menja... COMPOSTA...fertilitza....Repeteix”, la Setmana vol posar de manifest la importància de tancar el cicle de la matèria orgànica. Aquest cicle valoritza els materials orgànics convertint-los en recursos (compost) que són utilitzats com a fertilitzants en el sector agrari, afavorint sòls més sans que produiran aliments, que un cop consumits, poden generar nous residus que es tornen a compostar, de manera que comença  de nou el cicle...

El compost aporta molts beneficis als nostres sòls, contribueix a l’increment de la matèria orgànica, l’activitat biològica, la biodiversitat, millora la fertilitat, l’estructura i retenció hídrica, prevenint així la seva erosió i degradació. El cicle de la matèria orgànica i l’ús del compost afavoreixen l’economia circular i la lluita  contra el canvi climàtic. El compostatge es pot dur a terme en compostadors domèstics o comunitaris,  a petita escala  o en grans instal·lacions. Aquest procés  proporciona un recurs (compost), sent una opció ecològicament responsable i sostenible per a gestionar els nostres residus orgànics. Teniu més informació sobre el compost en el fulletó adjunt.

L'Agència de Residus de Catalunya anima a participar realitzant actuacions que promoguin la sensibilització i l’ús del compost i la importància d’una correcta recollida de la fracció orgànica, i  fent difusió a les xarxes socials de missatges i vídeos sobre el compost i el cicle de la matèria orgànica. A més promou el Sorteig FEM COMPOST on es proposa publicar fotografies a Instagarm sobre la temàtica del compost amb els dos hashtags #ICAWsorteig i #ICAW2021 i es sortejaran tres cistelles de fruites i verdures ecològiques fertilitzades amb compost.

Podeu enviar el vostre material digital a icaw.arc@gencat.cat, que servirà per elaborar un petit vídeo resum d’aquesta setmana  #ICAW2021.

Més informació al web oficial de l’ICAW.

 

Darrera actualització: 29.04.2021 | 15:25