Coronavirus: subsidi extraordinari per a les treballadores de la llar

Dijous, 14 de maig de 2020 a les 15:00

El col·lectiu de treballadores de la llar que han deixat de treballar total o parcialment a causa del coronavirus ja poden sol·licitar un subsidi extraordinari.

En l’actual context d’alarma, el govern estatal ha aprovat un subsidi extraordinari per afavorir les persones que pertanyen al Sistema Especial per a Treballadores de la Llar i que han vist extingit el seu contracte laboral o han deixat de prestar serveis total o parcialment. Aquest subsidi vol pal·liar el fet que aquest col·lectiu no té dret a percebre la prestació d’atur, atès que no cotitza per aquesta contingència.

El pot sol·licitar tota persona treballadora de la llar que estigués donada d'alta a la Seguretat Social en el moment de la declaració de l'estat d'alarma (14 de març), i que per causes alienes a la seva voluntat ha tingut una pèrdua d'ingressos o ha sofert un acomiadament.

L'ajut consisteix en el 70% de la base cotitzable que s'ha deixat de percebre (ja sigui tot, en cas d'acomiadament, o una part en cas de reducció de jornada) tenint en compte el mes anterior. En ambdós supòsits, no podrà ser superior al Salari Mínim Interprofessional (SMI), de 950 euros al mes. La sol·licitud ja es pot tramitar i fins el darrer dia del mes següent al que finalitzi l'estat d'alarma o les seves pròrrogues.

El model de sol·licitud es pot omplir en línia o també manualment si es descarrega i s’imprimeix el pdf, en funció de la presentació:

  • EN LÍNIA ONLINE: si es disposa d’un DNI electrònic, certificat electrònic o Cl@ve la persona treballadora pot presentar-ho al Registre Electrònic General de l’AGE i a la seu electrònica del SEPE.
  • PRESENCIAL: la sol·licitud està disponible clicant a aquest enllaç i es pot presentar a qualsevol oficina d'assistència enmatèria de registres o a les oficines de correus, dirigint-la a: 
Unitat Subsidi Empleades Llar. 
Direcció General de Servei Públic d'Ocupació Estatal
Carrer Comtessa de Venadito Nº9
28027  Madrid

Per descarregar la sol·licitud NO es necessita DNI electrònic, certificat electrònic o Cl@ve.

Podeu contactar amb l'Àrea de Desenvolupament econòmic i ocupació de l'Ajuntament de Cervelló per qualsevol aclariment a través del correu crvl.ocupacio@cervello.cat o trucant al telèfon 627 56 90 20.

Darrera actualització: 14.05.2020 | 17:01