Cervelló amb el dia de l'Orgull LGTBI+

Divendres, 28 de juny de 2019 a les 08:00

Cervelló s'afegeix avui 28 de juny a la celebració del Dia de l'Orgull LGTBI+ i llueix des d'aquest matí una pancarta per sensibilitzar a la població sobre el respecte i la tolerància cap a la diversitat.

La Regidoria d'Igualtat de l’Ajuntament ha elaborat la següent declaració institucional amb motiu de la jornada:

Declaració Institucional 28 de juny,

Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

Per uns municipis orgullosos dels seus colors

Cervelló celebra el divendres 28 de juny el dia de l'Orgull LGTBI, les sigles que designen col·lectivament a lesbianes, gais, bisexuals, persones transgèneres i intersexuals.

Enguany es compleix el 50è aniversari dels disturbis entre un grup de persones LGTB i la policia de Nova York que va desembocar en l'aixecament i organització d'aquest col·lectiu i amb els anys, en la commemoració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. Stonewall era el punt de reunió de la comunitat gai, encara que públicament no es podia dir. Amb aquest panorama de clandestinitat i repressió, acudir a l'Stonewall suposava molt més que oci: representava un acte de valentia, de desafiament a l'autoritat i de lluita pels drets socials. El preu que es pagava era la repressió i la presó. Aquest mes es compleixen 50 anys. Segurament amb motiu de tan assenyalada data ha estat ara, i no abans, que la policia de Nova York ha demanat disculpes públiques. Potser massa tard per a una generació que va lluitar pels seus drets i que va pagar molt car el preu de l'orgull.

Cada any es festeja la llibertat, es reivindica la pluralitat de les famílies, es lluita per una societat inclusiva amb el col·lectiu LGTBI, tenint com a objectiu educar en valors, en el respecte i solidària amb la defensa dels drets a la identitat de gènere i orientació afectivo-sexual de totes les persones. Els drets d'aquests col·lectius estan millorant de forma ostensible, especialment amb l'aprovació de la Llei 11/2014, de 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, pionera a tot Espanya. Tot i això, malauradament, continua existint una gran LGTBIfòbia a la nostra societat.

El divendres dia 28 de juny pengem a la web de l'ajuntament el manifest i la pancarta multicolor de l'Orgull LGTBI al balcó de l'Ajuntament.

Finalment, com a regidora d'Igualtat voldria manifestar que és un orgull per Cervelló poder veure el món a través d'un arc de Sant Martí.

Sílvia Muñoz i Almirante

Regidora d'Igualtat

Darrera actualització: 28.06.2019 | 16:24