Agenda Urbana de Cervelló

Construïm el Cervelló dels nostres somnis

 

L’Ajuntament posa en marxa el disseny de l’Agenda Urbana de Cervelló amb la voluntat d’elaborar un document que fixarà l’estratègia de desenvolupament sostenible del poble i que continua en la línia de treballar per un municipi amb cura pel medi ambient, amb cohesió social, viu i amb qualitat de vida pels seus ciutadans i ciutadanes.  Un poble que tingui una mirada de futur amb una aposta decidida per la sostenibilitat social, ecològica i econòmica  i posant al centre les persones, el planeta i la prosperitat.

Què és l’Agenda urbana?

L'Agenda Urbana fixa l'estratègia de desenvolupament del nostre poble, partint dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i cerca assolir municipis més sostenibles, inclusius, segurs i resilients. Respon al desplegament de l’ODS 11 “Ciutats i comunitats sostenibles” i treballa amb profunditat els temes de planejament urbanístic, mobilitat sostenible, habitatge, etc, Per tant, l’agenda urbana tradueix els ODS en la seva implicació municipal, sent un document operatiu, on es marquin els projectes de futur de la ciutat des de la planificació. 

Com es dissenya?

Hem presentat el Pla de Treball en la jornada que va tenir lloc el 5 de març de 2024, on amb una mirada transversal que implica a tots els departaments de l'Ajuntament i que suma als grups polítics i a la ciutadania es va iniciar el procés per consensuar objectius i propostes que han d'anar més enllà d'una legislatura o d'un Pla d'Actuació Municipal. 

Entre tots i totes...

Tots i totes podem participar en aquest procés per construir el Cervelló dels nostres somnis... La implicació de la ciutadania i els diferents agents socials i econòmics dek, poble és imprescindible per dibuixar un futur que ens interpel·li a tots i totes.  Per això s’establiran una sèrie de trobades a través de taules que s’orientaran per temes però també de manera transversal. 
Sumarem a aquest procés les taules de participació ja existents com la Taula de Gent Gran, de Benestar Social o el Consell d’Infants... amb la idea de tenir l’oportunitat de crear-ne de noves al llarg del procés (Taula d’Igualtat, de voluntariat, de cultura...)

Com pots participar?

Envia un mail a crvl.agendaurbana@cervello.cat per sumar-te a la nostra base de dades i informar-te de totes les novetats i oportunitats per participar.  

Es tracta, doncs, de construir un compromís de tots i totes per dibuixar el Cervelló del futur. Comptem amb tu!