Campanya especial de donació de sang

Dilluns, 11 de maig de 2020 a les 12:30

Cervelló se suma a la crida del Banc de Sang per mantenir el ritme de les donacions de sang durant la pandèmia que continuen sent molt necessàries.

El municipi s’ha sumat al conjunt de poblacions que han ofert espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies, per continuar amb els tractaments del càncer, els accidents, els parts amb complicacions, etc. Les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya.

Per aquest mpotiu, s’obrirà de forma excepcional el Centre Cívic l’Ateneu el pròxim dijous, 14 de maig, de 9.30 a 14.30 hores i de 17 a 21 hores, per acollir aquesta campanya especial de donacions del Ban de sang.

Per tal de fer-ho amb les màximes garanties de seguretat, cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat. Amb la reserva s’eviten esperes en uns dies que la ciutadania està responent molt bé a la necessitat de donar sang.

La donació de sang és una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que la COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Darrera actualització: 11.05.2020 | 22:59