14 de setembre: prova del nou sistema d'alertes de Protecció Civil

Dijous, 7 de setembre de 2023 a les 14:00

Tots els municipis que pertanyem a la comarca del Baix Llobregat rebrem una alerta de prova el proper dijous 14 de setembre a les 13 h.

El passat mes de febrer Protecció Civil de la Generalitat va posar en funcionament un nou sistema d'alertes amb l'objectiu de traslladar a la població les instruccions a seguir en cas d'emergència, catàstrofe o accident greu.

El proper 14 de setembre, tots els telèfons mòbils intel·ligents que es trobin a la comarca (també els de la gent de pas i turistes) rebran un missatge de prova, que anirà acompanyat d'un so d'alerta específic, igual per a tothom, independentment de com estigui configurat el so del telèfon. Posteriorment a l'acceptació de l'alerta, es demanarà que es contesti una petita enquesta per constatar que el servei funciona correctament.

El sistema d'alertes empra l'anomenat sistema de difusió per cel·les, que fa servir les antenes de telefonia mòbil del territori afectat per l'emergència, per fer un enviament massiu a tots els dispositius mòbils intel·ligents que es troben en aquella zona. La major part dels dispositius accepten les alertes, tot i que els que no tenen instal·lades les versions 11 o superior d'Android, o 15.6 o superior d'iOs es poden haver de configurar primer. Trobareu adjunt el PDF amb un tutorial de com fer la configuració.

El mateix dijous 14, Protecció Civil Cervelló, sempre treballant desinteressadament pel bé de la ciutadania del nostre poble, ubicarà una carpa davant la porta de l'Ajuntament, en horari de 9 a 13.30 h, per facilitar informació i resoldre possibles dubtes al voltant del nou sistema d'alertes.

Trobareu més informació al respecte escanejant el codi QR de la imatge adjunta, clicant aquí o entrant al web: interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil.

 

Darrera actualització: 07.09.2023 | 14:24