17M: Cervelló diu no a l'LGTBI-fòbia

Dilluns, 17 de maig de 2021 a les 09:30

L’alcalde José Ignacio Aparicio i els i les regidores han desplegat una pancarta contra l’LGTBI-fòbia davant l’Ajuntament.

El 17 de maig es commemora el Dia Internacional de la lluita contra l'LGTBI-fòbia. Des que l’any 1990, l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar aquesta data com a Dia Internacional de la lluita contra l'Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia.

Cervelló ha volgut sumar-se a aquest dia, tant amb l’adhesió del manifest promogut pel Departament de Treball i Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, com expressant el seu rebuig a tota forma de discriminació per raó sexual o de gènere. Per això, avui l’alcalde, José Ignacio Aparicio, i els i les regidores del consistori han desplegat una pancarta contra l’LGTBI-fòbia davant l’Ajuntament, acompanyats pels treballadors i treballadores municipals. A la façana del consistori lluirà durant tot el dia la pancarta per reivindicar els drets de les persones LGTBI, denunciar les discriminacions que pateixen i fer avançar els seus drets a tot el món. Podeu llegir el manifest institucional de la jornada clicant aquí o a l’arxiu adjunt.

Cervelló ha col·laborat en la publicació de la “Guia de recursos LGTBI del Baix Llobregat”, editada pel Consell Comarcal fruit de la participació de tots els ajuntaments de la comarca. Es tracta d’una de les accions contemplades al Pla per a la diversitat sexual i de gènere del Baix Llobregat 2020-2024 al què el municipi està adherit. Podeu consultar els serveis que s’ofereixen al municipi clicant aquí.

El Dia Mundial contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia ens recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o les seves orientacions sexuals i afectives. És un dia de condemna cap a totes les actituds de rebuig, de prejudici i d'hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transexuals i intersexuals, així com per apostar pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural.

Darrera actualització: 24.05.2021 | 14:41