1D: Dia Mundial de la Sida

Dimecres, 1 de desembre de 2021 a les 08:00

La Sida és la malaltia causada pel mal que el VIH fa en el sistema immunitari que, en la seva fase més greu i amb el temps, acaba provocant la mort.

Com cada 1 de desembre avui se celebra el Dia Mundial de la Sida. És un dia especial per conscienciar i lluitar contra la infecció del VIH. Amb aquest esdeveniment l’Ajuntament de Cervelló vol transmetre un missatge clar de lluita contra la malaltia i assistència als afectats, així com impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció.

Ja fa quaranta anys que es va diagnosticar el primer cas de Sida a Catalunya. Actualment, hi ha unes 33.000 persones que viuen amb el VIH i un 9% estan sense diagnosticar.

Per posar fi a aquesta pandèmia és necessària la mateixa aproximació holística basada en els principis de salut pública: equitat, solidaritat, accés al sistema sanitari i implicació per part de la societat en les mesures que es prenen remarcant la importància de superar les desigualtats que són el principal obstacle en la prevenció de noves infeccions, per a la detecció precoç i l’accés ràpid als tractaments.

L'Ajuntament s'adhereix a la commemoració i avui llueix una pancarta a la façana per recordar que és a les nostres mans acabar amb l’estigma associat al VIH i construir una societat plena en drets i llibertats, agraint i reconeixent el treball de metges i investigadors com el doctor Bonaventura Clotet, guardonat amb el Premi Tarradellas Persevera, que lluiten dia a dia contra aquesta malaltia.

Darrera actualització: 01.12.2021 | 15:24