25N: No estàs sola

Dimecres, 10 de novembre de 2021 a les 15:00

Sota el lema “No estàs sola”, l’Ajuntament de Cervelló enllesteix el programa d’actes amb motiu del Dia contra la violència masclista.

Per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les dones del pròxim 25 de novembre s’ha programat tota una quinzena amb activitats obertes a la ciutadania. El pròxim 15 de novembre s’obrirà a la Biblioteca el Racó bibliogràfic amb una selecció de llibres relacionats amb la violència masclista que romandrà actiu fins al 30 de novembre.

El dimarts 16 de novembre es presentaran el Pla Escoles Lliures de Violència i la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència a la Sala de Plens de l’Ajuntament, en el marc de la trobada de la Xarxa d’Infància i Adolescència en Risc de Cervelló (XIARC).

Del 18 de novembre a l’1 de desembre, Ceraqua albergarà l’exposició “Lliures i sense por” comissionada i dissenyada per l’Institut Català de les Dones i Creación Positiva per reivindicar el dret a la llibertat sexual i la seguretat de les dones en els àmbits públic i privat.

Dimecres 24 de novembre s’impartirà a la Sala de Plens la càpsula formativa “Introducció a l’elaboració d’informes en violència de gènere des dels serveis socials bàsics”, a càrrec de Maria Jesús Rodríguez Carrero, psicòloga forense especialitzada en violència masclista i directora del Servei d’Intervenció Especialitzada del Baix Llobregat.

Per a la jornada del 25 de novembre hi ha previstos diversos actes. L’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut de Cervelló podrà assistir a l’espectacle teatral Estranyes relacions de la companyia Frec a Frec que es representarà al matí al Centre Cívic l’Ateneu. Pel que fa a l’acte institucional a la plaça de l’Ajuntament, començarà a les 16.30 hores amb la creació del mural de flors “Una flor per a elles” en homenatge a les dones víctimes de violència masclista i l’obertura de l’exposició “Talla ja!”. La lectura del manifest, el minut de silenci i la presentació del Punt Lila Cervelló completaran els actes del dia 25 que culminaran amb l’actuació de la cantautora colombiana Marta Gómez i la il·luminació de la façana de l’Ajuntament. El Punt Lila estarà present a tots els actes públics i festes de gran format per donar suport i acompanyament a les noies i dones que ho necessitin en cas de detectar-se un presumpte cas de violència.

Per últim, diumenge 28 de novembre el municipi s’adhereix a la 8a Marxa contra la violència masclista, l’acte central de la qual tindrà lloc al Parc de Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat. A més, durant el mes de desembre, es desenvoluparan diversos tallers a l’Institut de Cervelló per al jovent dintre del projecte pilot sobre relacions saludables i educació sexual des d’una perspectiva feminista.

Podeu consultar el programa complet d’activitats clicant aquí o a l’arxiu adjunt.

Darrera actualització: 26.11.2021 | 14:24