Vols portar la Flama del Canigó?

Dimarts, 15 de juny de 2021 a les 09:00

L’Ajuntament obre les inscripcions per a participar a la rebuda de la Flama del Canigó al municipi el pròxim 23 de juny.

El consistori enllesteix aquesta setmana els preparatius per acollir l’arribada dels Focs de Sant Joan el dia de la revetlla. Si voleu fer de voluntaris per portar la Flama del Canigó heu d’omplir aquest formulari amb les vostres dades i una declaració responsable pel tema de la COVID-19.

Les persones que vulguin córrer es trobaran a l’Ajuntament a les 18 hores i poden triar entre anar fins a les Caves Rondel o fins a Ceraqua per recollir la Flama i portar-la fins a la rambla Tarradellas. La previsió és que hi arribi al municipi cap a les 18.45 hores i s’encengui el foc a les 19.15 hores a la rambla, amb la lectura del manifest commemoratiu per part dels participants. L’acte acabarà penjant un fanal amb la llum de Sant Joan al balcó de l’Ajuntament que romandrà durant la nit.

La Flama del Canigó és la festa d'encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat; una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l'element del foc com a símbol preeminent. El dia 23 de juny la Flama baixarà del cim del Canigó i des del Coll d'Ares, d'una banda, i Els Masos, de l'altra, es distribuirà arreu dels Països Catalans seguint moltes i diverses rutes, una de les quals finalitza a Esplugues de Llobregat que fa de punt d'acollida de la Flama per repartir-la als municipis propers.

Darrera actualització: 15.06.2021 | 14:51