3D: Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

Divendres, 3 de desembre de 2021 a les 00:00

Avui divendres, 3 de desembre, es commemora la jornada per promoure els drets i les llibertats d’aquestes persones.

La jornada va ser declarada l’any 1992 per l’Assemblea General de les Nacions Unides, amb l’objectiu de promoure els drets i el benestar de les persones amb diversitat funcional en tots els àmbits de la societat i conscienciar sobre la seva situació al conjunt de la ciutadania

Prenent com a base molts anys de treball de les Nacions Unides en l’àrea de les discapacitats, la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, aprovada l’any 2006, ha avançat encara més en els drets i el benestar de les persones a través de l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible i d'altres marcs de desenvolupament internacionals. L’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, entre d'altres, té el compromís de “no deixar ningú enrere” i considera la discapacitat com a qüestió transversal en la implementació dels seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La discapacitat és la condició sota la qual certes persones presenten alguna deficiència (física, mental, intel·lectual o sensorial) que a llarg termini afecta la seva forma d’interactuar i participar plenament a la societat. Una discapacitat és una condició que fa que una persona tingui dificultats per desenvolupar tasques quotidianes que a la resta d’individus no els resulten complicades.

El Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional es commemora enguany amb el lema El teu coneixement és la nostra normalitat, escollit per les mateixes entitats i serveis de l'àmbit. Amb aquestes paraules, les persones amb discapacitat reivindiquen la necessitat que tota la societat conegui la seva realitat per garantir-ne una bona atenció i també per entendre que, si tenen els suports necessaris, poden fer la seva vida de forma autònoma.

L'Ajuntament continua treballant per un Cervelló inclusiu per a totes i tots.

Darrera actualització: 03.12.2021 | 14:17