Votacions per correu a les Eleccions Generals del 23 de juliol

Dimecres, 31 de maig de 2023 a les 11:00

Fins al 13 de juliol les persones que no puguin exercir el dret a vot de forma presencial poden fer la sol·licitud a Correus.

Per poder demanar el vot per correu cal complir els mateixos requisits que calen per exercir el vot presencial. Per votar per correspondència cal anar presencialment a una oficina de Correus, acreditar la identitat, i omplir un imprès amb el qual es demana la documentació necessària per votar.

També es pot fer aquest tràmit per internet amb el certificat del DNI electrònic a través de la pàgina web de Correus.

La documentació, que inclou una papereta de cada candidatura, es rebrà després d’uns dies a l’adreça postal indicada en la sol·licitud. Pot ser el domicili o el lloc de treball, però en qualsevol cas aquesta comunicació s’ha de rebre personalment. El sobre s’ha de retornar degudament emplenat a una oficina de Correus i enviar-lo per correu certificat al col·legi electoral que pertoca. Aquest enviament no necessita segell.

La persona que ho sol·liciti té de termini per a dipositar el sobre amb el vot fins al 19 de juliol en els horaris habituals d’obertura de les oficines postals.

Cal tenir present que una vegada sol·licitat el vot per correu, no es podrà votar presencialment a la mesa electoral que correspongui a la persona electora.

Darrera actualització: 31.05.2023 | 13:27