Actes de la Setmana de l'Orgull LGTBI

Dimarts, 30 de juny de 2020 a les 19:00

Amb motiu de la commemoració diumenge passat del Dia de l'Orgull LGTBI, durant els pròxims dies s'han programat accions de sensibilització en format telemàtic.

La pandèmia de la COVID-19 ha fet que aquesta diada reivindicativa sigui enguany peculiar i excepcional però les propostes continuen actives en línia i a través de les xarxes socials durant les pròximes setmanes.

Podeu prendre nota de les activitats programades, algunes de les quals necessiten inscripció prèvia:

  • Contacontes en línia i concurs de dibuix LGTBIQ+ - A través del conte "Cua de Sirena" d'Alba Barbé i Serra i de Sara Carro Ibarra, es treballaran algunes creences i estereotips sexistes i LGTBI-fòbics amb la mainada. En finalitzar l'activitat i després de reflexionar, es convidarà als infants a participar en un concurs de dibuix. Els dibuixos guanyadors s'anunciaran en una càpsula de vídeo i les persones guanyadores rebran un obsequi a casa seva. És una activitat adreçada a infants de 3 a 11 anys i famílies i dirigida per la cooperativa Cúrcuma. El vídeo del contacontes dura uns 20 minuts i es podrà visibilitzar durant la setmana del 6 al 12 de juliol als webs dels ajuntaments que hi participen i en el cas de Cervelló ja es pot veure clicant aquí.
  • aTRAPant masclismes i actituds LGTBI-fòbiques - La idea de l'activitat és generar un procés de creació col·lectiu entorn la TRAP. L'activitat consistirà en un taller en línia, per reflexionar col·lectivament sobre els estils musicals que s'identifiquen com a propis i que creen representacions socials pel que fa a valors culturals i actituds davant els masclismes i l'LGTBI-fobia. Es reflexionarà sobre la història de la música, des dels anys 80 fins a l'actualitat (Trap, reggaeton, etc.), i de quina manera la perspectiva de gènere i de la diversitat sexual han estat presents. Els tallers, amb una duració d'hora i mitja, es realitzaran mitjançant la plataforma zoom, els dies 8 de juliol de 16 h a 17,30 h i 13, 14 i 15 juliol, d'11 h a 12,30 h. Es crearan 4 grups de 20-25 joves de 14 a 17 anys. L'activitat anirà a càrrec de l'entitat ÀÓ Cameres i Acció. A ZOOM.
  • Pensar, conta i lluita - Taller que abordarà de forma integral, crítica i lúdica la diversitat sexual i afectiva en el context virtual i en el món dels videojocs. L'activitat començarà en pensar sobre el cos-avatar, o com construïm la nostra identitat en els espais immersius, per acabar reflexionant i creant històries interactives a l'estil dels videojocs, a través de la plataforma Twine. Els tallers, amb una duració de 3 hores, es podran realitzar els dies 9 i 10 de juliol de 10 a 13 h i els dies 13 i 14 de 15.30 a 18.30 h. Es crearan 4 grups de 15 joves entre 14 a 17 anys. I l'activitat serà dirigida per l'entitat ArsGame.

Disposeu de tota la informació a la pàgina web de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 09.07.2020 | 13:03

Imatges

 Actes de la Setmana de l'Orgull LGTBI