Alerta per fort vent fins demà dimarts

Dilluns, 20 de gener de 2020 a les 09:00

El Centre de Coordinació Operativa (CECAT) manté la fase d'alerta per vent del Pla Especial d'Emergències per risc a tot Catalunya (VENTCAT).

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, es manté l’alerta que es va activar ahir. Avui dilluns l'episodi s'intensificarà a partir del migdia, amb ratxes superiors als 72km/h a totes les comarques de l'àrea metropolitana de Barcelona i comarques del voltant. El vent bufarà de components nord i est. A les zones interiors les ratxes es superaran sobretot a les zones més altes.

La previsió de demà dimarts és que l'episodi baixarà lleugerament d'intensitat però afectarà a tot Catalunya. El vent serà de component est.

L'Ajuntament ha suspès  les activitats previstes per avui dilluns a l'aire lliure, tan a les escoles com a la zona esportiva i al camp de futbol. Es recomana molta precaució en els desplaçaments i a la via pública per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per als municipis clicant aquí o en el document adjunt.

També es manté la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT). La situació meteorològica que s'ha iniciat avui amb forts vents portarà associats fenòmens de fort onatge i acumulació de precipitació des d'avui i fins dimecres.

S’afegeix l’alerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) davant la situació de risc. Des d’aquesta matinada la cota de neu es situa al voltant dels 200 metres a tot el terç sud, litoral i prelitoral nord. A partir del migdia, augmenta el risc a les comarques gironines. Durant la tarda la nevada s'estendrà afectant també la Catalunya Central, gran part del prelitoral central i les comarques interiors de Tarragona. La cota de neu anirà pujant progressivament fins a situar-se entorn els 400 metres al final del dia. Pot haver-hi gruixos de 2cm a cota 400 i de 20 cm a partir dels 1000 metres. Demà dimarts fins a primera hora continuarà afectat el mateix àmbit territorial, veient-se disminuït a partir del matí, quedant limitat al nord de Barcelona i interior de Girona i augmentant la cota de neu a 1200 metres.

 

Darrera actualització: 20.01.2020 | 14:04