Aprovem el Pressupost municipal del 2024

Dimarts, 12 de març de 2024 a les 14:00

El ple de l’Ajuntament va aprovar ahir al vespre els comptes per enguany, fruit de l’acord entre M'estimo Cervelló-PSC i Cervelló de Primera–ERC.

El Pressupost puja a poc més d’11 milions i mig d’euros, el que representa una baixada de 0,81% respecte a l’any passat amb gairebé 100.000 euros menys, i té com a objectiu afrontar la situació d’emergència en què ens trobem per la sequera i el mal estat de la xarxa de subministrament d’aigua.

Contempla grans eixos d’actuació en sostenibilitat, seguretat, via pública, equipaments i serveis, a més d’apostar per les polítiques bàsiques de l’estat del benestar com l’educació, la salut i les polítiques socials. L’acció de treball d’aquest pressupost serà transversal i consensuada sota els paràmetres de l’Agenda Urbana Local i en concordança amb l’estratègia “One Health” que se centra en una planificació de les actuacions per treballar col·laborativament en la cura de la salut de les persones, els animals i el medi ambient per implementar polítiques de millora de la salut pública.

Pel que fa a inversions destaquen els projectes relacionats amb les energies renovables, a la recollida selectiva de residus i a la continuïtat del servei socioeducatiu La Nau per a infants en situació de risc.

Per a l’equip de govern es tracta d’un pressupost anivellat, ajustat, coherent amb la situació social i econòmica actual, que inverteix en polítiques socials i en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i que redueix la despesa en urbanisme i habitatge.

Els comptes s’han aprovat amb els vots favorables de M’estimo Cervelló-PSC i Cervelló de primera-ERC i en contra de VOX i Sempre per Cervelló.

 

Darrera actualització: 15.03.2024 | 10:26