Arreglada la calefacció de l’Escola Santa Maria

Divendres, 17 de gener de 2020 a les 14:00

A les 6 hores d’aquesta matinada s’ha aconseguit posar en marxa al 100% el sistema de calefacció de l’Escola Santa Maria de Cervelló que va començar a funcionar deficientment després de la tornada de les vacances de Nadal.

Posteriorment, el personal de la Brigada municipal encarregat de la reparació ha abandonat les instal·lacions per donar pas a les tasques de neteja, especialment de l’edifici d’Educació infantil que ha estat la zona més afectada. A les 9 hores els alumnes han pogut iniciar les classes al centre sense incidències.

Des del primer moment, els Serveis Tècnics municipals han treballat dia i nit per resoldre l’avaria en la climatització del centre, provocada per la fuita en un dels tubs de ferro de les canonades soterrades al pati interior d’Infantil que comunica els dos passadissos d’aules. La localització de l’avaria, l’intent de solucionar el problema per diferents vies i el canvi de les peces fetes malbé han allargat el problema més dies dels que s’esperava, amb la qual cosa un centenar d’alumnes d’Infantil s’han ubicat durant aquesta setmana en altres espais de l’escola, com el menjador, el laboratori o la biblioteca.

L’Escola Santa Maria farà aviat 50 anys del seu funcionament. El manteniment dels centres és a càrrec del consistori però una avaria com aquesta supera el que és manteniment per passar a ser una gran inversió i reforma, per la qual cosa correspondria a la Generalitat aquesta despesa. L’Ajuntament ha fet reparacions i millores puntuals en els darrers anys, com el terra de les aules d’infantil, les tanques perimetrals, el terra dels patis, la renovació de tendals  o la col·locació de finestres d’alumini a la planta superior, però al centre li cal una reforma en profunditat per funcionar sense problemes.

Fa dos anys, la Generalitat va adquirir el compromís d’invertir en millores a Santa Maria els aproximadament 50.000 euros que llavors l’Ajuntament va avançar per reformar el pati de l’Institut. Aquests diners no han arribat mai i l’actual direcció de Serveis Territorials d’Educació se’n desentén de l’acord, per la qual cosa l’Ajuntament es qüestiona la fiabilitat dels compromisos que s’adquireixen entre les dues administracions.

El consistori considera que l’altra escola del municipi, l’Escola Nova, que només té 11 anys d’existència acabarà tenint els mateixos problemes, ja que es van trobar defectes de construcció des del començament que l’Ajuntament ha denunciat reiteradament davant dels Serveis Territorials i que no han estat atesos.

Els pares i mares dels escolars han fet mobilitzacions aquesta setmana davant l’Ajuntament per demanar informació sobre la situació i has estat atesos pels regidors competents i pel mateix alcalde. A més han engegat una campanya de recollida de firmes, amb el suport del consistori, per fer-la arribar a la Generalitat per reclamar més inversions i la solució definitiva dels problemes en els centres escolars del municipi.

Darrera actualització: 17.01.2020 | 14:22